MALATYA – Depremin büyük yıkıma yol açtığı Meletî’de incelemelerde bulunan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Halk desteğini, dayanışmasını esirgememeli” çağrısında bulundu.

Merkez üssü Mereş’in Bazarcix ilçesi ile Dîlok olan 7,7 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin bilançosu saatler ilerledikçe ağırlaşırken, dayanışma da sürüyor.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve beraberindeki heyet, depremin büyük yıkıma yol açtığı Malatya’da incelemelerde bulundu.
Depremde üyelerinin yakınlarını, taraftarlarını, arkadaşlarını da kaybettiklerini söyleyen Akdeniz, cenazelere katıldıklarını, daha sonra da depremden etkilenen yurttaşlarla görüştüklerini söyledi.

Meletî’deki duruma ilişkin konuşan Akdeniz, “Acı çok büyük, acı hepimizin acısı. İnsanlar kepçelerle bir an evvel cenazeleri kaldırmak, mezara koymak durumunda kalıyorlar. Bunun kederi çok büyük. Öfkeliyiz ama aynı zamanda bütün gücümüzle dayanışma kampanyasını örgütlüyoruz” dedi.

BU ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE GEÇİRECEĞİZ’

Yurttaşlara dayanışmayı yükseltme çağrısı yapan Akdeniz, “OHAL ilanı, halk desteğinin motivasyonu kıran bir etki yapmamalı, buna izin vermemeliyiz. Çünkü zemheri soğuğundayız. Yıkıntılardan seslenen, ‘orada kimse var mı?’ diyen insanlar var hâlâ. Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor, ama uzun soluklu bir mücadele olacak. Hala konteynerler yok, hala çadırlar yok. Bu yüzden topyekûn bir seferberliğe ihtiyaç var. Halk desteğini, dayanışmasını esirgememeli” ifadelerini kullandı.

Parti örgütleri tarafından yapılan dayanışma kampanyası ile topladıkları malzemelerin depremde hasar gören yerlere ulaşmaya başladığını söyleyen Akdeniz, şöyle konuştu: “İstanbul’da, Trakya’da, Edirne'de yurt dışında her yerde dayanışma çığ gibi büyüyor. Parti örgütlerimiz hem Türkiye’de hem yurtdışında çok yoğun bir çalışma yapıyor, dost örgütlerle. Her gün biraz daha iyi olacağız. Moralimizi yüksek tutuyoruz. Rantçılardan, vurgunculardan, talancılardan bunun hesabını soracağız. Ama önce dayanışma zamanı. Bu zor günler hep birlikte geçeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi