ANKARA- Genel Merkez binalarında polis ablukası ve tehditlere maruz kalan HDP’yi ziyaret eden Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, bir polisin milletvekiline "seni çivilerim" tehdidini “demokrasinin tabutuna son çivilerin çakılması” olarak değerlendirdi. Dayanışma ziyareti için teşekkür eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise “Korktukça panikliyorlar. Ancak karşılarında çok güçlü ve geniş halk gücünü, demokrasi ittifakını bulacaklardır” diye konuştu.

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, dün polis ablukasına ve tehditlere maruz kalan HDP’yi ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın Akdeniz’i karşıladığı buluşmada, EMEP Ankara İl Başkanı Şükran Doğan ve HDP MYK üyeleri de yer aldı.

EMEP Genel Başkanı Akdeniz şöyle konuştu: “Dün çok korkunç bir provokatif bir girişim daha oldu. Biz Emek Partisi olarak kayıtsız şartsız HDP’ye dönük tüm saldırıların karşısındayız. Bunun için dayanışma ziyaretinde bulunuyoruz. Burada bir emniyet yetkilisi milletvekiline, ‘çivilerim’ şeklinde bir hakarette, tehditte bulundu. Çivilerim diye ifade edilen şey halkların kardeşliğidir. Demokrasi adına kalmış son kırıntıların, demokrasinin tabutunun son çivilerin çakılmasıdır. Bu bütün halka yöneliktir. İsçilere emekçilere seslenmek istiyorum. Bu tür provokatif girişimlere zaten gelmiyorlar. İktidar güç kaybettikçe bu tür yöntemleri daha çok deniyor. Ülkeyi OHAL koşullarında bir seçime götürmek istiyorlar. Bunları püskürtmeyi bileceğiz, dayanışma içinde olacağız. Bugün 6 Mayıs’ta, Denizlerin katledilişinin 50. yıldönümünde Karşıyaka Mezarlığı'ndaydık. Son sözlerinde olduğu gibi ‘Yaşasın Türk ve Kürt halkalarının bağımsızlık mücadelesi.’ Bu rotadan hiçbir zaman çıkmayacağız. Birlikte savunacağız.”

Dayanışma ziyareti için teşekkür eden  HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da “HDP olarak demokratik siyaset ısrarımızdan asla vazgeçmedik” dedi. Demokrasi ittifakı hedeflerine de sonuna kadar bağlı kalacaklarını belirten Sancar, “Dolayısıyla bizim kararlılığımız, demokratik siyaset ısrarımız demokrasi demokrasi ittifakının bu oyunları boşa çıkaracağına dair insancımız budur. Bu ziyareti de bu hedefin önemli bir parçası, işareti olarak değerlendiriyoruz. Emekten ve demokrasiden yana olanlarla birlikte bu zalim iktidarı durduracağız ve değiştireceğiz. Korktukça panikliyorlar. Ancak karşılarında çok güçlü ve geniş halk gücünü, demokrasi ittifakını bulacaklardır” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi