DİYARBAKIR - Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde aralarında haber müdürümüz Safiye Alağaş'ın da bulunduğu tutsak kadınlar, cezaevindeki hak ihlallerine karşı uyarı amacıyla 5 günlük açlık grevi eylemine başladı.

JINNEWS'in haberine göre; Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve baskıya karşı aralarında haber müdürümüz Safiye Alağaş ile gazeteciler Neşe Toprak, Remziye Temel ve Elif Üngür'ün bulunduğu tutsak kadınlar, uyarı amaçlı 5 günlük açlık grevi eylemine başladı.

‘Tüm kamuoyu dayanışma göstermeli’

Açlık grevi eylemine ilişkin avukatları aracılığıyla bilgi veren tutsaklar, “Yoğunlaşan hak ihlallerine karşı uyarı amacıyla 5 günlük açlık grevi eylemi başlatıldı. Açlık grevi, Kadın Kapalı Cezaevi’nde koğuşların içinin kamera ile gözetlenmesi, çıplak arama uygulamalarının dayatılması, hasta tutsakların tedavi edilmemesi, cezaevindeki sosyal etkinliklerin tamamen engellenmesi başta olmak üzere tüm hak ihlallerine karşı başlatıldı. Bu konuya ilişkin sivil toplum örgütleri ve kamuoyundan duyarlılık ve dayanışma talep ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi