ADANA - Binevş Kültür ve Sanat Derneği’ne yönelik başlatılan soruşturmada gözaltına alınıp, emniyette susma hakkını kullananların 7’si savcılıkta ifade verdi, 30 kişinin ise savcılığa sevk edilmesi bekleniyor. 

JINNEWS'in haberine göre; Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Binevş Kültür ve Sanat Derneği ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 27 Haziran'da Adana, Mardin, Mersin, Van ve Diyarbakır'da bazı evlere baskın yapıldı. Binevş Kültür ve Sanat Derneği’ne yapılan baskınlarda aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya ve Mehmet Karakış ile HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Yıldız’ın da bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı. “Gizlilik” kararının uygulandığı dosyada 37 kişi, "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt adına faaliyetlerde bulunmak"la suçlanıyor.

Emniyette susma hakkını kullanan Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, Binevş Kültür ve Sanat Derneği üyeleri İlyas Arzu, Murat Gürbüz, Suat Ekin ile Tacettin Başar, Ayşe Irmak ve Mehmet Saruhan bugün Adana Adliyesi'ne sevk edildi. 7 kişi savcılığa ifade verirken, kalan 30 kişinin de öğleden sonra savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

Gözaltında tutulanların isimleri şöyle: HDP Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya ve Mehmet Karakış, HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Yıldız, HDP Gençlik Meclisi üyesi Mazlum Gök, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Çukurova Bölge Eş Sözcüleri Şilan Turğa ve Enver Güler, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti Emetullah Akçaray ve Sever Uzun, Binevş Kültür ve Sanat Derneği üyeleri İlyas Arzu, Murat Gürbüz, Suat Ekin ve Jiyan Savcı,  Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) Eşbaşkanı Suphiye Bayav ve Jiyan Aslan ile Mahsum Uzun, Zilan Çiçek, Mehmet Saruhan, Hayrettin Öz, Mehmet Sait Dikmen, Vakkas Durgut, Evin Özbay, Dilan Yiğit, Gülbahar Akman, Yaşar Akman, Mehmet Solmaz, Bedri Şengül, Zilan Taş, Ayşe Solmaz, Mehmet Aykut, Ramazan Demirhan, Abdullah Ayav, Abdurrahman Oral, Ahmet Akdoğan, Ayşe Irmak, Tacettin Başar, Şirvan Aksoy.

Editör: Haber Merkezi