DİYARBAKIR- KESK Amed Şubeler Platformu üyeleri bir kez daha OHAL komisyonu ile geçici 35’inci madde uygulamalarına son verilmesini istedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) eklenen geçici 35’inci Madde’nin kaldırılması talebiyle bir kez daha Yenişehir ilçesindeki Hazal Park’ta açıklama yaptı. "KHK'ler gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı açıklamada, basın metnini Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken okudu. 

‘İKTİDAR ÜLKEYİ ÇOKLU KRİZE TESLİM ETTİ’

Dayatılan yaşam koşulları karşısında halkların, emekçilerin, ezilenlerin yaşanan hukuksuzluklara karşı artık tahammüllerinin kalmadığını belirten Güldiken, “Uluslararası çatışma ikliminin ve dengelerin istikrarsızlığı derinleştirdiği bu süreçte iktidar ülkeyi çoklu bir krize teslim etmiştir. Ülke sosyal, ekonomik, hukuki, siyasi ve bürokratik bir kriz halini yaşamaktadır” dedi. 

'OHAL KOMİSYONU İLE EK 35’. MADDEYE SON VERİLSİN' 

OHAL ve KHK’lerle kamu emekçilerinin örgütsüzleştirilmeye çalışıldığına dikkati çeken Güldiken, "Anayasa ile taraf olunan özellikle AİHM ve uluslararası sözleşmelere bağlı kalınarak son günlerde artan ve toplumsal barışı bozan hak ihlalleri politikalarından vazgeçilmelidir. Bir kez daha, İktidarı OHAL komisyonu ve geçici 35. madde uygulamalarına son vererek, hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımızı derhal göreve iade etmeye ve ülkedeki bütün antidemokratik uygulamalara son vermeye çağırıyoruz. Bu tarihsel emek ve demokrasi mücadelesinin bedeli ne olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğimizi de buradan tekrar ediyoruz.” (MA )

Editör: Haber Merkezi