ANKARA - Tutuklanan Erdal Acar hakkında paylaşımda bulunan Gülten Kaya, Ahmet Kaya’ya 1999’da yapılan linçi hatırlatarak, “Ahmet Kaya’ya parmak sallayan bir vatanperver(!) daha; Erdal Acar! 'Suç, yağma' vb nedenlerle tutuklanmış" dedi. 

Sarallar grubuna yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak “Nitelikli yağma", "Kasten yaralama", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından 8 Temmuz'da tutuklanan Erdal Acar hakkında Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya bir paylaşımda bulundu.

'HAFIZA SİLİNMEZ'

Kaya, Instagram hesabından şu paylaşımı yaptı: "1999 MGD gecesi ve Ahmet Kaya’ya parmak sallayan bir vatanperver(!) daha; Erdal Acar! 'Suç, yağma' vb nedenlerle tutuklanmış. Bir kez daha ‘hafıza silinmez’ diyeyim!"

NE OLMUŞTU?

Ahmet Kaya, 10 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin Princess Otel Kongre Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde yılın en iyi sanatçı ödülünü aldı. Ödülü alırken yaptığı konuşmada sarf ettiği "Ben bu ödül için İnsan Hakları Derneği’ne, Cumartesi Anneleri’ne, tüm basın emekçileri ve tüm Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Bir de bir açıklamam var. Şu anda hazırladığım ve önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayınlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayınlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını biliyorum” sözleri nedeniyle lince maruz kalmıştı. Kaya'ya o gece çatal fırlatan kişinin Erdal Acar olduğu açıklanmıştı.

Editör: Haber Merkezi