DİYARBAKIR - PTT’de sendikal ayrımcılığa ve haksız kadrolaşmaya tepki gösteren HABER-SEN Diyarbakır Şubesi, “Yaptığınız atamalar yanlıdır ve açıkça hukuka aykırıdır” açıklaması yaptı. 

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Diyarbakır Şubesi, sistematik kadrolaşmaya karşı PTT Diyarbakır Başmüdürlüğü önünde açıklama yaptı. “Sendikal ayrımcılığa ve kadrolaşmaya hayır” pankartının açıldığı açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, Türkiye İşçi Partisi (TİP) yöneticileri ve çok sayıda sendikalı katıldı. Açıklamada, sık sık “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Hak hukuk adalet direnerek gelecek” ve “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları attı.

Açıklama öncesi konuşan HABER-SEN Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Sabri Gündüz, yapılan kadrolaşmanın darbe olduğunu söyleyerek, bu durumu kabul etmeyeceklerini vurguladı. 

HABER-SEN Diyarbakır Şubesi Sekreteri Yılmaz Tekin ise, iktidarın özellikle 2016 darbe girişimi ile beraber gelişen süreci kendi lehine çevirdiğini belirterek, “OHAL KHK’leri ile birçok muhalif emekçiyi ihraç eden iktidar, kendine yakın olanları ise sadakatleri karşılığında mükâfatlandırarak hak etmedikleri görevlere atamıştır. Artan iş yükünü bahane ederek, insan onuruna yakışmayacak bir tutumla, emekçilerin daha fazla çalışmasını isteyen, bunun karşılığında ise biz emekçilere sadece baskı, sürgün ve cezaları reva gören anlayış iktidar tarafından liyakatsiz bir şekilde üst görevlere getirilen anlayıştır” dedi. 

‘ÜYELERİMİZ CEZALANDIRILIYOR’

Tekin, atanan yeni müdürün sendika üyesi personelleri başmüdürlükten uzaklaştırdığını ve yerlerine Birlik Haber-Sen üyelerinin getirildiğini kaydetti. Söz konusu uygulamanın PTT merkezlerinde de hayata geçirildiğini sözlerine ekleyen Tekin, “PTT merkezlerindeki iş yoğunluğu görmezden gelinerek, buralarda bulunan yandaş sendika üyeleri PİM ve Başmüdürlük gibi rahat yerlerde çalıştırılmaya başlanmıştır. Son olarak Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü bünyesinde görev yapan müdür ve şeflerin yerleri hiçbir gerekçe gösterilmeden değiştirilmiştir. Yapılan yer değişikliklerinde, sendikamız üyesi olan müdür ve şefler; adeta cezalandırır gibi daha kötü yerlere, daha alt mevkilere getirilmiştir. Bununla beraber yandaş sendika üyesi müdür, şef ve memurların ise sadakatlerinin mükafatı olarak daha iyi ve daha üst birimlere getirildiği görülmüştür” diye belirtti.

‘YARGIYA TAŞIYACAĞIZ’

Yapılan uygulamaların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Tekin, şunları söyledi: “Bu atamaları yapanlar, sendikamızın burada yetkili olmasını hazmedemeyenlerdir. Buradan bu atamaları yapanlara sesleniyoruz; yaptığınız atamalar yanlıdır ve açıkça hukuka aykırıdır. Bu atamaların doğuracağı olumsuzlukların tek sebebi de sizlersiniz. Atanan yandaş kişilerin atandıkları görevleri kullanarak emekçiler üzerinde oluşturacakları her türlü baskı sendikamıza yapılmış olacaktır. Bu atamaları yargıya taşıyacağımızı ve insan onuruna yakışır, sadakatin değil liyakatin esas alındığı bir çalışma ortamının tesisi, PTT emekçilerinin tüm sosyal, ekonomik ve demokratik haklarını sonuna kadar savunmaya, kurumumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

( MA )

Editör: Haber Merkezi