HABER MERKEZİ - HABER-SEN, PTT çalışanlarının baskıya, mobbinge uğradığını ve insanlık onuruna yaraşmayan şartlarda çalıştığını söyledi.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN), Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü’nde (PTT) çalışanlarının sorunlarına ilişkin birçok merkezde açıklama yapıldı. Ankara’da sendika genel merkezinde açıklamanın yapıldığı salona “PPT’de iş çok, personel yok, yeter artık bıçak kemiğe dayandı” pankartı asıldı. 

HABER-SEN Genel Toplu İş Sözleşmesi (TİS) Hukuk Sekreteri Mehmet Ali Elçek, PTT çalışanlarının eksik personel nedeniyle iş yükünün arttığını belirtti. Elçek, “PTT gönderilerin bir an önce dağıtılması gerekliliği öne sürülerek pazar günlerinde de çalışmayı ve 80-100-120 gönderi dağıtma zorunluluğu dayatılmaktadır. Bu açıkça insan haklarına bir saldırıdır ve hukuka aykırıdır” diye konuştu.

Elçek, PTT çalışanlarını yoğun baskıya ve mobbinge maruz kaldığını söyleyerek, PTT’nin daha fazla personel alması gerektiğini ifade etti.

PTT yönetiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı bütün posta emekçilerinin birleşmesi gerektiğini belirten Elçek, “Bu zulme dur deme zamanı gelmiştir. PTT suç işliyor. Aynı zamanda usulüne uygun olmayan şekilde işlem yapmaya zorluyor. Buradan bütün emekçi dostlara çağrıda bulunuyoruz. Sayı dayatmasını kabul etmeyin, yanlış yaptığınız işlemlerde direk yargılanırsınız. Usulüne göre işlem yapın.  İdari amir size baskı kuruyorsa hemen tutanak altına alın ve sendikanıza çağrıda bulunun” dedi.

Geçici çözümlerle, güvencesiz istihdam sağlamakla sorun çözülemeyeceğini belirten Elçek “Kamu kurumunun sorumluluğu çalıştırdığı emekçinin mutluluğunu da düşünmekten geçmektedir. İştirak şirketleri üzerinden yapılan alım veya yapılacak alım sadece patronları zengin etmektedir. Kamunun varlıkları kamuya değil, emekçileri düşünmeyen patronlara aktarılıyor” diye konuştu.

Elçek, PTT emekçilerinin çalışma koşullarının düzeltilmesini talep etti. Elçek, talepleri ise şöyle sıraladı:

“* 3600 ek gösterge posta emekçilerine de verilmedir.

 * Çalışanlar kadroya alınmalıdır.

* Promosyon ödemesi en üsten verilmesi için şeffaf bir işleyiş yürütülmelidir.

* Hiçbir Posta emekçisi yoksulluk ücretinin altında bir ücret almamalıdır.”

DİYARBAKIR

HABER-SEN, PTT’de yaşanan baskılara ilişkin, PTT Diyarbakır Başmüdürlüğü Postanesi önünde açıklama yaptı.” PTT’de iş çok, personel yok” yazılı pankart açıldığı açıklamada sürekli olarak “Direne direne kazanacağız”, “Siyasi kadrolaşmaya son” ile  “İş yerinde cinsiyet ayrımcılığına son” sloganları atıldı.

HABER-SEN Diyarbakır Şubesi Başkanı Mehmet Ulu, “Posta dağıtıcılarını adeta köle gibi çalıştırıyorlar. Sanki 21. yüzyılda değil de ilkel çağlarda yaşıyoruz. PTT’de zulüm var. Kurulduğumuz günden bugüne kadar PTT emekçilerinin zulüm altında ezilmesine karşı çıktık. Çıkmaya da devam edeceğiz” dedi.

VAN

HABER-SEN 7 Nolu Van Şubesi, PTT yönetimi tarafından çalışanlara dayatılan keyfi uygulamalara karşı açıklama yaptı. Aydın Perihan İş Merkezi önünde yapılan açıklamaya KESK üyeleri katıldı. Van Şube Başkanı Hamit Aker, “Kurulduğumuz günden bugüne kadar PTT emekçilerinin zulüm altında ezilmesine karşı çıktık.  Çıkmaya da devam edeceğiz.  Tüm baskı ve saldırı politikalarınızı haklı onurlu mücadelemizle geri püskürtüp, hep ezilen emekçinin yanında olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi