DİYARBAKIR - “Sürgünlere, hukuksuzluğa ve liyakatsizliğe karşı yürüyoruz” şiarıyla Batman’dan yola çıkan HABER-SEN üyeleri, Diyarbakır’a ulaştı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası’nın (HABER-SEN) “Sürgünlere hukuksuzluğa ve liyakatsizliğe karşı yürüyoruz” şiarıyla Batman’dan başlattığı yürüyüş kolu, Diyarbakır’da ulaştı. Diyarbakır Sur ilçesinde bulunan PTT Baş Müdürlüğü binası önünde açıklama yapan üyelere, KESK’e bağlı sendika temsilcileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), DEVA Partisi yöneticileri de destek verdi. “Biz kazanacağız” yazılı önlükleri giyen emekçiler, sık sık “Zafer direnen emekçilerin olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları attı. 

HABER-SEN Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT’de her geçen gün artarak devam eden keyfi uygulamalara dikkat çekerek, “21’inci yüzyılda olduğumuz bu dönemde, çağdışı uygulamalar ve usulsüzlüklerle sürekle gündeme gelen bir kurumda hiç kimse mutlu değil” dedi. Taleplerinin PTT’nin yasa, kanun ve yönetmeliklere riayet etmesi olduğunun altını çizen Balcan, üyelerine yönelik sürgünlere değinerek, “PTT yönetimi yetkilerini kötüye kullanarak, 4688 sayılı Kanun’un 18. maddesini bilerek ve isteyerek çiğniyor, kendilerini sendikal mücadeleyi koruyan yasalardan üstün görüyorlar” ifadelerini kullandı. 

UYGULAMA YASALARA AYKIRI

Balcan, kurum içi eşitsizliklerin derinleştiğini ve iş barışının bozulduğunu dile getirerek, uygulamaların Anayasa’ya, ulusal ve uluslararası yasalara aykırı olduğunu, bir an önce bu uygulama ve kararların sonlandırılmasını talep etti. Balcan, tüm haksız ve hukuksuz uygulamalar karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. 

Açıklama sonrası Diyarbakır’dan Urfa’ya doğru yola çıkan HABER-SEN üyeleri, saat 17.30’da Urfa’da açıklama yapacak. 

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi