ŞIRNAK - DEDAŞ’a tepki gösteren yurttaşlara saldıran jandarma çok sayıda kişiyi darp ederek, gözaltına alırken, Zuran mezrasındaki yurttaşların yolu trafiğe kapatıp tepki göstermesi sonucu askerler ve DEDAŞ ekipleri geri çekilmek zorunda kaldı. 

JINNEWS'in haberine göre; Şırnak’ın Cizre ilçesi Dirsekli köyüne bağlı Newala İsaaxa ve Zuran mezralarında bulunan elektrik sayaçlarını direklere taşımak isteyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) ekipleri ile köylüler arasında sabah saatlerinden bu yana arbede yaşandı. Yüzlerce asker ve TOMA bölgeye sevk edilirken, biber gazı ve tazyikli su ile yurttaşlara  saldırması sonucu çoğu kadın 5 kişi baygınlık geçirdi. Öte yandan kadınlar yerlerde sürüklenerek, hakaret maruz kaldı. 

Halkın direnişi kazandı 

Askerlerin saldırısına tepki gösteren Zuran Mezrası’nda ise yaşayan yurttaşlar lastik yakıp, Cizre-Şırnak eski yolunu trafiğe kapattı. Bunun üzerine kitleye biber gazı ve tazyikli suyla yeni bir  saldırı oldu. Burada da çok sayıda kişi biber gazından dolayı fenalık geçirdi. Yurttaşların direnişi sonucu DEDAŞ ekipleri ve askerler geri çekilmek zorunda kalırken, yol tekrar trafiğe açıldı. 

Çok sayıda gözaltı 

Aralarında iki kadının da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şöyle: N.A., A.A., H.A., M. Ruvanas, C. Ruvanas, B. Ruvanas, Y. Ruvanas, R. Ruvanas, M. Ruvanas, F. Ruvanas, S. Ruvanas ve C. Ruvanas. 

Gözaltına alınanların İlçe Karakolu'na götürüldüğü belirtildi. 

Editör: Haber Merkezi