ANKARA - Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar’ın başkanlığında toplanan HDP MYK, İstanbul ve Diyarbakır miting çalışmalarının yanı sıra 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar ki yol haritasını belirledi. 

MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar toplandı. Toplantı da 6-7 Ağustos’ta Diyarbakır ve İstanbul’da yapılacak mitingler ve mesajları tartışıldı. Çalışmalar için hem MYK hem de milletvekilleri miting gerçekleştirilecek bölgelerde görevlendirildi. HDP, bütün gücüyle mitinglere dair çalışma yürütecek.

HALKLA BİRLİKTE MESAJ VERİLECEK

Mitinglerle HDP seçmeniyle birlikte bir kez daha üçüncü yol çizgisini, izleyeceği politikaya, Türkiye’nin içinde bulunduğu krizlere, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride ve ekonomik krize dair güçlü mesajlar vermeye hazırlanıyor. "Çözüm Biz’de Savaş ve Sömürüye Hayır!” şiarıyla gerçekleştirilecek mitingler ardından da çalışmalar devam edecek.

HATAY VE MANİSA’DA HALK BULUŞMASI

Hatay’da 12-13 Ağustos’ta Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ın katılımıyla halk buluşmaları, kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Eş Genel Başkan Pervin Buldan da 11 Ağustos’ta Manisa’da halk buluşması ve kentteki sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek.

1 EYLÜL’E KADAR SAHADA

Bütün yazı sahada seçmeniyle birlikte geçirmeyi planlayan HDP, doğa katliamıyla gündeme gelen Şırnak’ta da Eş Genel Başkanların katılımıyla bir çalışma yürütecek. Şırnak, Hakkâri, Muş’ta da halk buluşmalarını Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planlayan HDP, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar çalışmalarını sürdürecek.

HDP, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde eş zamanlı birçok yerde miting yapılmasına dair hazırlık ve çalışmaların da planlamasına başladı.

Editör: Haber Merkezi