ANKARA - İç Anadolu Bölge Konferansı’nda konuşan HDP PM üyesi Emirali Türkmen, önümüzdeki dönem mücadele hattı için bir araya geldiklerini belirterek, “Zaman yan yana gelme, birlikte mücadele etme zamanıdır” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Büyük Olağan Kongresi öncesi gerçekleştirdiği konferanslar kapsamında İç Anadolu Bölge Konferansı’nı Genel Merkez’de gerçekleştirdi. “Büyük Mücadele Büyük Direniş” pankartının asıldığı konferansa, Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Konya başta olmak üzere birçok kentten delegeler, bölgede çalışma yürüten Parti Meclisi (PM) üyeleri ile yöneticilerin yanı sıra HDP Örgütleme Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz ile PM üyesi Emirali Türkmen katıldı

MÜCADELE HATTI TARTIŞILACAK 

Açılış konuşmasını yapan Türkmen, HDP’nin yaşanan yoğun saldırılara karşı konferansları güçlenme, örgütlenme ve geleceğe hazırlanma süreçleri olarak ele aldığını belirtti. Türkmen, “Önümüzdeki dönem için birleşik mücadele araçlarını nasıl yaratacağımızı, Türkiye’nin içinde bulunduğu otoriter rejimi demokratik araçlarla nasıl tasfiye edeceğimiz açısından konferansımız tarihi bir önem taşımaktadır. Bir taraftan emperyalist güçler Ortadoğu’daki işgalini sürdürürken öte yandan Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte savaş ve işgal yeni bir boyut kazanmıştır. Aynı zamanda Türkiye ciddi sorunların, krizlerin yaşandığı bir dönemden geçmektedir. Konferansımız, bütün bunları değerlendirecek ve önümüzdeki dönem yürüteceğimiz mücadele hattını ele alacaktır” dedi. 

‘YENİ YAŞAMI İNŞA ZAMANI’

Cezaevlerinden devraldıkları mücadele bayrağını yükselterek, devam edecekleri mesajını veren Türkmen, şöyle devam etti: “HDP, bu coğrafyanın çoklu hayatını inşa etme hedefi güden bir partidir. HDP aynı zamanda logosundaki gibi mücadeleyi yeşertecek bir partidir. Bir mücadele kaynağıdır. Bu konferanslarda esas olarak önümüzdeki dönem partimizi nasıl büyüteceğimizin tartışmalarını yürüteceğiz. Zaman yan yana gelme zamanıdır, zaman birlikte mücadele etme zamanıdır. Zamsan diktatörleri gönderip, yeni ve demokratik yaşamı inşa etme zamanıdır.” 

Konferans, açılış konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi