HABER MERKEZİ - "Çözüm Biz'de" şiarıyla gerçekleştirilecek büyük bölge mitingi için kentlerde çalışmalarını sürdüren HDP'liler, halkı savaşa ve tecride karşı İstasyon Meydanı'na davet etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 6 Ağustos’ta  “Çözüm Biz’de Savaşlara ve Sömürüye Hayır” şiarıyla İstasyon Meydanı'nda yapacağı bölge mitinginin çalışmalarını bugün de sürdürdü. Start verdikten sonra Diyarbakır'ın tüm ilçelerinde adeta seferberlik ilan eden HDP'liler bugün de halkı 6 Ağustos'ta yapacakları büyük bölge mitingine davet etti.

BAĞLAR

Miting çalışmaları kapsamında HDP Milletvekilleri Hüseyin Kaçmaz, Dersim Dağ ve Erdal Aydemir Bağlar ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Bağcılar'daki Toptancılar Sitesi esnafını ziyaret eden HDP'liler ardından sokaklarda halkı mitinge davet etti. HDP'li Kaçmaz ziyaretlerde yaptığı konuşmasında tecridin kaldırılması, savaşların son bulması için yapılacak mitinge halkın katılarak " Çözüm Biz'de" demesini istedi. Yine HDP'li Dersim Dağ ve Erdal Aydemir ise Bağlar Semt Pazarı'nı ziyaret ederek halka broşür dağıttı. HDP'liler bölge mitingine katılım çağrsında bulundu.

SUR

HDP Milletvekilleri Feleknas Uca ve Hasan Özgüneş ise Sur ilçesinde halkı ve esnafı ziyaret etti. Ziyarete sanatçılar ve gençlerde destek verdi. Dörtyol'da bir araya gelen HDP'liler Hz.Süleyman Camii'ye  kadar "Bijî berxwedana HDP" sloganları, alkış ve zılgıtlarla yürüyüş düzenledi. Burada halkı ziyaret eden HDP'liler halkı 6 Ağustos'ta İstasyon Meydanı'nda yapılacak olan mitinge davet etti.

KAYAPINAR

HDP Milletvekilleri Sezai Temelli, Nusrettin Maçin, Remziye Tosun ve İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy,  Nazım Hikmet Caddesi ve Sipan Caddesi'nde zılgıt ve alkışlarla  bildiri dağıttı. Kafeleri ve işletmeleri ziyaret eden HDP'liler halk tarafından alkışlarla karşılandı. Cadde boyu yürüyen HDP'lileri, cadde üzerindeki araçlar kornalar çalarak, apartmanlardaki yurttaşlar da alkışlarla destek oldu. HDP'lieler girdiği her işletmede, savaşa, tecride, kadın kırımına ve sömürüye karşı yurttaşları mitinge davet etti.

BATMAN 

Batman’da HDP Diyarbakır İl Örgütü’nün, 6 Ağustos’ta  “Çözüm Biz’de Savaşlara ve Sömürüye Hayır” şiarıyla İstasyon Meydanı'nda yapacağı bölge mitinginin çalışmaları bugün de sürdü. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, TJA  Barış Anneleri Meclisi ve HDP İl Örgütü’nün katılım ile bugün semt pazarındaki halk ile bir araya gelindi. Burada bildiri dağıtılırken, mitinge katılımın öneminden bahsedildi.

İlginin yoğun olduğu görülürken, yoğun bir tempo ile çalışan HDP’lilere yurtaşlar ayran ikramında bulundu. Mitinge katılım sözü alan HDP’liler, daha sonra Şerzan Kurt ve Salih Özdemir Parkı’na geçerek buradaki yurttaşlar ile bir araya geldi. Gündüz başlayan çalışmalar akşamda devam etti.

SİİRT

Siirt’te ise HDP Siirt Milletvekilli Sıdık Taş, TJA, Barış Anneleri Meclisi ve HDP İl Örgütü, mahallere adeta çıkarma yaptı. Şemsika, Şavuran, ile Afetevleri mahallerinde halk ile bir araya geldi. Burada sıcak bir şekilde karşılanan HDP’liler daha sonra kent merkezine geçti. Burada İpekyolu ve Güres Caddesi’nde bildiri dağıtan HDP’liler mitinge katılımın öneminden bahsederek, Botan halkını mitinge katılmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi