URFA - Adalet mücadelesini 395’inci gününde sürdüren Şenyaşar ailesinin adliye binası önünde kurduğu “Adalet sofrası”na HDP Urfa milletvekilleri ve il örgütü misafir oldu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 394’üncü gününde sürüyor.

Sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden, Urfa Adliyesi önüne gelen anne ve oğlu, oruçlarını nöbet tuttukları alanda açtı. Ailenin “Adalet sofrası”na Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekilleri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, HDP Urfa İl Örgütü temsilcileri ile çok sayıda partili misafir oldu.

'AİLENİN TELEPLERİ KABUL EDİLMELİ'

İftar öncesi Şenyaşar ailesinin “Adalet” talebi ve mücadelelerine dair konuşan HDP’li Ayşe Sürücü, “Ailenin adalet nöbeti 395 günü geride bıraktı. Aile adalet için adliye binası önünde. Biz HDP olarak bugün Emine anne ile birlikte iftarımızı açtık. HDP olarak sonuna kadar ailemizin arkasında olacağız. Bu topraklarda en çok adalette ihtiyaç var. Bu Şenyaşar ailesinin yaşadıkları örnektir. Şenyaşar ailesi için gerçek bir adalet sağlanmadan kimse adaletten bahsedemez. Yetkililer bir an önce ailenin taleplerini kabul etmeli ve saldırıda yer alan, katliama karışanlar yargılanmalı. Suçlular cezalarını çekmeli. Ramazan ayı adalet, barış ayı olarak bilinir. Bu ayda adalet sağlanmalı. (MA )

Editör: Haber Merkezi