ANKARA - HDP Çocuk Komisyonu, medya mecralarında çocukların kullanılmasına ilişkin uyarıda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çocuk komisyonu Eş Sözcüleri Nuray Türkmen ve Hüseyin Kaçmaz, Mereş merkezli depremler sonrası medyada çocukların kullanılmasına ilişkin “Depremzede çocukları siyasal propagandanıza alet etmeyin” başlıklı açıklama yaptı. 

Depremin yaşandığı ilk gün itibariyle HDP ve sivil toplum örgütlerinin depremzede çocukların medyadaki temsili konusunda uyarıda bulunulduğunun hatırlatıldığı açıklamada, “İktidarın, yandaş medyanın depremden önce de sonra da çocukları kendi siyasal anlayışının malzemesi haline getiren yaklaşımına, iktidara muhalif medya kuruluşlarının da katkı sağladığını görüyoruz” denildi.

SORUMLULUĞA DAVET

“Sorumluluk gereği yeniden hatırlatıyoruz ve uyarıyoruz” diyen eş sözcüler, şu ifadeleri kullanıldı: “Depremzede çocuk görselleri ve videoları üzerinden ajitatif, sansasyonel yayınlar yapmayın, kendi siyasal propagandanıza alet etmeyin. Çocuklar, toplumsal dayanışmanın toplumsal özneleridir. Bu konuda tüm yazılı ve basılı medyayı duyarlı olmaya ve sorumluluğa davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi