ANKARA - Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partilerin HDP’ye yaptığı ziyaretlerde, demokrasi mesajı verildi. 

Kurban Bayramı dolayısıyla partiler arası bayramlaşma gerçekleştirildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına milletvekilleri Erol Katırcıoğlu, Şevin Coşkun, Parti Meclisi (PM) üyesi Metin Uğurlu siyasi partileri ziyaret ederken, HDP’yi ziyaret eden heyetleri ise partinin Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, PM üyeleri Latife Kahya ve Gültekin Koçdemir karşıladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ve Genç Parti heyetleri, HDP’ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu. Heyetlerde Gelecek Partisi adına Genel Başkan Yardımcıları Sema Silkin Ün ve Bahattin Meral, İletişim Başkan Yardımcısı Hacer Filikçi Akın, Genel Başkan Danışmanı Şükrü Kırboğa, CHP adına Parti Meclis üyeleri Pınar Uzun, Deniz Demir, Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu’ndan Aliye Ersever ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu’ndan Dilara Şule Dalbudak, Saadet Partisi adına Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Genel İdare Kurulu üyeleri Ali İmran Bozdoğan ve Mehmet Fatih Akdoğdu, Genç Parti adına Genel Başkan Yardımcıları Fikri Yılmaz, Nevra Köşe, Merkez Disiplin üyeleri Behlül Recep İnal, Ramazan Türe, DEVA adına ise Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Çanakçı, Münevver Helün Fırat ve Cem Avşar yer aldı.

Gün boyu süren bayramlaşma ziyaretlerinde, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın babası Halis Yüzer’in vefatından dolayı başsağlığı dilendi.

‘BU ÜLKE KARANLIĞI DAHA FAZLA KALDIRAMAZ’

CHP heyetinin kabulünde konuşan Dilan Dirayet Taşdemir, “Ölümler üzerinden insanlık değerlerinin hedef alındığı bir dönemden geçiyoruz” dedi. Halkların, adaletsizliğin ve zorbalığın bitmesini istediğini vurgulayan Taşdemir, “Gerçek bir değişimden yana. Siyaset de buna hazır olmalı. Bu zorbalığı ve adaletsizliği değiştirmek zorundayız. Siyasetin görevi bu karanlığa ve hukuksuzluğa karşı mücadele etmektir. Adil bir yaklaşımla bu karanlığı kaldırmak zorundayız. Bu ülke bu karanlığı daha fazla kaldıramaz” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ VURGUSU

Demokrasi vurgusu yapan CHP PM Üyesi Pınar Uzun ise, “Güzel duygular yaratmalıyız. İhmal ettiklerimizle bir kucaklaşma günü olsun. Adalete ve özgürlüklere dair soru işaretinin kalmadığı günler gerçek bayramlar olacak. Güzel şeyleri konuşmak hiç bu kadar önemli olmamıştı” mesajını verdi.

BİRLİKTE YAŞAM KÜLTÜRÜ

Saadet Partisi adına söz alan Mustafa Kaya, bayramların insanları dinginleştirdiğine değinerek, “Bu bayramların manevi açıdan da yüklediği sorumlulukları var. Bu süreçte birbirimizi anlamaya çalışmaya çalışacağız. Demokrasi adına ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılar var. Kurumsal aklı inşa edecek ve birlikte yaşama kültürünü öne çıkaracak bir anlayışa ihtiyacımız var” diye konuştu.

Ziyarette Genç Parti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Fikri Yılmaz, HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş için özgürlük isteklerini dile getirdi. HDP heyeti son olarak DEVA temsilcilerini ağırladı. ( MA )

Editör: Haber Merkezi