ANKARA - İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Sevil Turgut hedef göstermelere sessiz kalan, açık tutum almayan muhalefetin de bu iftiraların suç ortağı olduğunu ifade etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD)i Ankara Şubesi, İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlama sonrası Zafer Partisi’nden Adem Taşkaya’nın avukat Jiyan Tosun’un hedef gösterilmesine ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi. “İnsan Hakları Savunucularından Elinizi Çekin” yazılı pankartın açıldığı toplantıya, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), İlmek Kadın Dayanışması yöneticileri ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

ASILSIZ PAYLAŞIM 

İstiklal’de yaşanan patlama sonrası asılsız bir paylaşım ile avukat Jiyan Tosun'un hedef gösterilmesini hatırlatan İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Sevil Turgut, “Paylaşım 3 dakika sonra kaldırılmış olsa da ekran görüntüsü alınıp, çok sayıda hesap tarafından anında yaygınlaştırıldı. Aynı zamanda Jiyan’a, ailesine ve Eş Genel Başkanımız Eren Keskin’e ölüm tehditleri gelmeye başladı. Çünkü telefon numaraları Telegram, Whatsapp ve hatta oyun gruplarında paylaşılmıştı” dedi.

KİŞİSEL BİLGİLER NEREDEN YAYILDI?

Sadece yaptığı sanal medya paylaşımıyla değil sonrasında yaptığı açıklamalarla da Jiyan Tosun’un hedef gösterilmesinin sürdürüldüğünü vurgulayan Turgut, şunları söyledi: “Bombalı saldırının hemen ardından Jiyan Tosun adının ve telefon numarasının büyük bir hızla guruplarda paylaşılmış olması, aynı zamanda Eş Genel Başkanımız Eren Keskin’in de dâhil edilmesi bunun planlı bir hedef gösterme olduğunu açıkça gösteriyor. İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi, İstanbul Başsavcısı şu sorulara cevap vermelidir. Jiyan Tosun’un ve Eren Keskin’in adları, kişisel bilgileri bombalı saldırıdan kısa bir süre sonra neden ve nereden yayıldı?  Can güvenliğini tehdit edecek biçimde kişisel veriler kimlerle neden paylaşıldı?”

‘SESSİZ KALAN SUÇ ORTAĞIDIR’

Seçimler yaklaşırken Türkiye’nin kaosa sürüklenmek istendiğini ifade eden Turgut, “Hak savunucuları hedef haline getirilerek kamuoyunda bir algı yaratılmaya çalışılıyor. İçişleri Bakanı’nı, İstanbul Valisi’ni, İstanbul Başsavcısı’nı ve tüm yetkilileri; başta Adem Taşkaya olmak üzere, Jiyan’ı iftirayla hedef haline getiren, Jiyan’ın ve Eren Keskin’in kişisel verileri paylaşan, yaygınlaştıran, tehdit telefonu eden herkesin ceza alması için etkin bir soruşturma yürütmeye ve üyemiz Avukat Jiyan Tosun’un ve Eş Genel Başkanımız Avukat Eren Keskin’in güvende olması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Hak savunucularını her seferinde hedef tahtası haline getiren siyasal iktidar, bütün bu saldırıların sorumlusudur. Bu hedef göstermelere sessiz kalan, açık tutum almayan muhalefet de bu iftiraların suç ortağıdır” şeklinde konuştu. 

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi