İZMİR - Hasta Mahpuslara ve Aysel Tuğluk'a Özgürlük Platformu, hasta tutukluların tahliye edilmesi için toplanan binlerce imzanın Adalet Bakanlığı'na gönderileceğini belirtti.

MA'nın haberine göre; Hasta Mahpuslara ve Aysel Tuğluk'a Özgürlük Platformu, hasta tutukluların tahliye edilmesi için imza kampanyası kapsamında topladığı imzalara ve cezaevlerinde artan hak ihlallerine ilişkin Konak İskelesi'nde açıklama yaptı. 

"Hasta mahpusların: Sesi, gözü, kulağıyız" pankartının açıldığı açıklamada, "Aysel Tuğluk onurumuzdur", "Tecrit insanlık suçudur", “Bijî berxwedana zindana", "İçerde dışarda hücreleri parçala" ve "siyasi tutuklular onurumuzdur" sloganları atıldı. Aysel Tuğluk'un fotoğraflarının taşındığı açıklamaya HDP milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Murat Çepni, HDP İzmir il eşbaşkanları, Barış Annelerinin yanı sıra çok sayıda kurum ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

İMZALAR ADALET BAKALIĞI’NA TESLİM EDİLECEK

Hasta Mahpuslara ve Aysel Tuğluk'a Özgürlük Platformu üyesi Besriye Tekgür, 9 Şubat 2022'de platformun kuruluşundan bu yana her yerde tutsakların sesi olmaya çalıştıklarını, ifade ederek, "Başlattığımız imza kampanyası ile Newroz ve 1 Mayıs alanları da dahil her alana bu sesi taşıdık. Aliağa, Menemen, Çiğli, Torbalı, Gaziemir, Buca, Bornova, Narlıdere, Karşıyaka, Konak'ta açtığımız stantlarla imzalarımızı toplarken, hapishanelerdeki faşist yöntemleri teşhir ettik. Binlere ulaşan imzalarımız İzmir'in her yerine dağıldı. Aralarında onlarca aydın, sendikacı, sanatçının da bulunduğu imza kampanyamızı yaygınlaştırdık. Bugün gelinen aşamada imza kampanyamızı topladığımız binlerce imzayı Adalet Bakanlığı'na göndererek sonlandıracağız" dedi.

‘SESLERİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Tekgür, tüm tutuklular özgür oluncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyerek, "Herkesin insaniyeti toplumuna duyduğu sorumluluk kadardır, hepimiz hapishanede yaşanan hak ihlallerine karşı sorumluluk duyma bilinciyle bu zulmün tam karşısında mücadelemizi büyütüyoruz.  Hapishanelerde yaşanan hukuksuzlukların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu zulmü teşhir ederken özgürlüğe kadar mahpusların sesini sokaklara yayacağız" diye belirtti.

TECRİT POLİTİKASI

Cezaevlerindeki hak ihlallerin aynı zamanda onların yakınlarına, sevenlerine ve genişleyen halkalar halinde tüm topluma yayılan hatta devleti de çürüten bir politika olduğunu sözlerine ekleyen Tekgür, "Bu politikanın adı tecrittir ve biz bu tecride asla teslim olmayacağız" diye ifade etti.

ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI

Tekgür, “Gelin çok geç olmadan hep birlikte buna DUR diyelim! Özgürlüğü içeride ve dışarıda büyüttüğümüz mücadele ile Aysel Tuğluk ve tüm hasta mahpusları özgürleştirelim" çağrısında bulundu.

30 TUTUKLU YAŞAMINI YİTİRDİ

Faruk Gergerlioğlu, “Hasta tutukluların intikam ve kin duygusuyla ölüme terk ediliyor. Son 6 ayda cezaevlerinde ihlal ve ihmallerden kaynaklı en az 30 tutuklu yaşamını yitirdi. 10 kişilik yerde 35 kişi kalırsa hasta olmazlar mı? Yaşamına son vermezler mi? Bu ihmallerden kaynaklı insanlar yaşamına son verdi. Her türlü kısıtlamanın olduğu dört duvar arasında tutulan kişilerin sağlıklı kalması mümkün değil" diye konuştu.

‘BİAT ETMEYENLER KATLEDİLİYOR’

Murat Çepni ise, cezaevlerinin işkence ve ölüm evlerine dönüştüğünü vurgulayarak, "AKP ve MHP'ye telsim olmayanlar tecrit ediliyor, öldürüyor. İktidar biat etmeyen devrimci siyasilere tutuklulara düşmandır. Mücadelemiz yoldaşlarımızı özgürleştirme mücadeledir. AKP ve yandaşları iyi bilsin pişmanlık dayatanlar kazanacağını düşünüyorsa yanılıyorlar. Bu politikalara karşı cezaevlerinde büyük bir direniş var. Faşizme karşı içerde dışarda mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Açıklama sanatçı Barış Yıldırım'ın tutuklular için seslendirdiği şarkılarla son buldu.

Editör: Haber Merkezi