İSTANBUL - Bakırköy Cezaevi’nde tutuklu olan ve 6 ay önce tahliye olmaları gerekirken infazları yakılan Leyla Akyıldız ile Lorin İnanç tahliye oldu.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan ve 6 ay önce tahliye olmaları gerekirken infazları yakılan Leyla Akyıldız ile Lorin İnanç tahliye edildi. Akyıldız ve Lorin, tahliyelerinde cezaevi önünde bekleyen yakınları ve dostları tarafından sevinçle karşılandı.

6 yıldır Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan, Eylül 2021’de de infazı bitmesine rağmen İdare ve Gözlem Kurulu tarafından infazı 3 ay süreyle yakılan Akyıldız hakkındaki karar, Ocak ayında bir kez daha uzatıldı. Koronavirüsten yaşamını yitiren Barış Annesi Simanperi Akyıldız’ın kızı olan Akyıldız’ın infazı 2 kere çeşitli gerekçeler öne sürülerek erteleniyordu. Daha önce kurul tarafından lisans mezunu olduğu, KPSS ve ALES sınavlarına girmediği gerekçesiyle “iyi halli” olmadığı sonucuna varılan Akyıldız’ın, en son “manevi rehberlik çalışmasına” ve serbest spor etkinliklerine katılmadığı, Yetişkin Hükümlüler için Risk ve İhtiyaç Belirleme Formu’nu (YARDEF) doldurmadığı ve sık sık temizlik yaptığı gerekçeleriyle infazı 3 ay ertelendi.

Tutuklulardan Lorin İnanç’ın ise infazı 6 ay ertelenmişti. (Kaynak: MA)

Editör: Haber Merkezi