HABER MERKEZİ - Şengal'e yönelik saldırılara ilişkin açıklama yapan Irak Parlamentosundaki Êzidi grubu, Êzidilerle ilgili Êzidilerin katılımı olmadan yapılan tüm anlaşmaları reddettiklerini belirtti.

Irak Parlamentosundaki Êzidi Grubu Başkanı Nayıf Xelef Sido, Şengal'in durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi.  Êzidilerin şu anda karşılaştıkları durumu "soykırım" olarak tanımladığını belirten Nayıf Xelef Sido, "İnşa edilen bölgelerdeki tüm çatışmaların sonlandırılması ve Êzidi bileşenlerinin korunması için iç baskıyı kullanıyorlar” dedi.

Nayıf Xelef Sido konuşmasına şöyle devam etti: “Êzidi bileşenlerinin Irak’taki varlığına son vermek için tüm taraflar arasında bir anlaşmaya varılmasından endişe ediyoruz. Merkezi hükümet ile Kürdistan Bölgesi Yönetimi arasında Êzidi bölgelerinin akıbetine ilişkin yapılan görüşmelerin sonlandırılmasını talep ediyoruz.”

Nayıf Xelef Sido, Êzidilerle ilgili Êzidilerin katılımı olmadan yapılan tüm anlaşmaları reddettiklerini belirterek, ortak bir Êzidi gücünün oluşturulması çağrısı yaptı. ( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi