HABER MERKEZİ- Sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Kaya, “14 Nisan 2018’de Yeşil Liste olarak göreve geldiğimiz Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan komite üyesi seçimlerinde “Yeşil Liste” olarak yine adayız” ifadelerini kulandı.

Kaya, açıklamanın devamında şunları söyledi:

“İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte Meslek Odaları ve diğer sivil toplum örgütlerinin görevler ve sorumlulukları çok daha büyük önem kazanmaktadır. Özellikle bölgemiz gibi sosyal, siyasal ve ekonomik alanda daralmaların yaşandığı, yerel ve katılımcı yönetişim anlayışının ortadan kalktığı bir süreçte roller ve sorumluluklar da artmaktadır. Dolayısıyla meslek odaları ve sivil toplum örgütleri yereldeki temsil güçleri ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımları ile bölgesel düzeyde etkin politikalar üretmek gibi bir sorumluluğu da yüklenmek zorundadırlar.

Bizler görev üstlenmiş olduğumuz son 4 yıllık süreçte etkin bir Meslek Örgütü olmanın gereğince görevimizi ifa etmeye gayret ettik. Eşitlik temelinde hiçbir kişisel veya kurumsal ayrımcılık yapmadığımız gibi, bu türden çabalara da asla müsaade etmedik. DTSO’nun kapısını hiçbir ayrım gözetmeksizin her bir bireye, üyeye, hemşerilerimize, siyasi görüş ve düşünce ayrımı gütmeden her kesimden kurum ve şahsiyetlere açık tuttuk.

Başta kentimiz ve bölgemizin sosyo-ekonomik kalkınması olmak üzere, toplumsal barışı önceleyen, bütün kent paydaşları ile koordinasyon içerisinde çalışmayı esas alarak çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.

Bizler “Yeşil Liste” adayları olarak Toplumsal Birlikteliğimizi devam ettirme yönündeki kararlılığımızla ve yine kentimizin meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve üyelerimizin teveccühü ile yola devam etmeye adayız.

Amacımız; temsil gücü en yüksek olan kurumsal kimliğimizle,  ulusal ve bölgesel düzeyde karar alma mekanizmalarına katılan, faaliyetleri ve ürettiği projelerle referans noktası olan bir Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası kimliğini sürekli yaşatmaktır.

14 Nisan 2018’de göreve geldiğimiz Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda birçok projeyi hayata geçirmemizde bizlere her zaman destek veren Meclis Başkanımıza, Meclis Üyelerimize, Meslek Komitelerimize, her bir üyemize, meslek örgütlerine, sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.” (Kaynak: Yenigün)

Editör: Haber Merkezi