DİYARBAKIR/MERSİN - KESK, üyelerinin beraat etmelerine rağmen 35’inci madde gerekçe gösterilerek ihraç edildiğini belirtti. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) eklenen geçici 35’inci maddenin uygulanmasına karşı Hazal Park’ta açıklama yaptı. "Bijî berxwedana kedkara" sloganının atıldığı açıklamada konuşan KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Bozkurt,  “Emek ve demokrasi mücadelesinden vazgeçirip, kendilerine biat etmeye soyunmuşlar” dedi. 

Muş’ta KESK üyesi Hüsamettin Karaçelik adlı kamu emekçisinin geçici 35 maddesiyle hakkında soruşturma açıldığını kaydeden Bozkurt, “Üyelerimizin mahkemede berat etmiş olmasına rağmen 35’inci madde ile üyelerimizi ihraç etmek istenmektedir. Yaşanan hukuksuz süreçler, ülkeye olan güveni yok etmiş ve krizin derinleşmesine neden olmuştur” diye konuştu. 

MERSİN 

KESK Mersin Şubeler Platformu, KHK ile işten çıkarılan KESK üyelerinin işlerine iade edilmesi talebiyle Özgür Çocuk Park'ta açıklama yaptı. KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Murat Doğan, AKP’nin darbe girişimini fırsata çevirerek OHAL ilan ettiğini ifade etti. Doğan, emek ve demokrasi mücadelesi verenlerin ihraç edildiğini belirterek, "Tekrar çağrıda bulunuyoruz; hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, hükümetin bir organı gibi çalışan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Ret kararları iptal edilmeli, haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmedir. Arkadaşlarımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. KHK’ler gidecek biz kazanacağız" dedi.

(Kaynak: MA 

Editör: Haber Merkezi