DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- KESK Amed Şubeler Platformu da, 27’nci kuruluş yıldönümünü Eğitim Sen 1 No’lu Şube’de basın toplantısıyla kutladı. Yapılan kutlamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl örgütün Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP),  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve birçok sendika üyesi katıldı. Etkinlik saygı duruşuyla başladı.

Dünyanın çok kirlendiğini ve bu kirliliğe çanak tutan herkes kirli zihniyete sahip olduklarını belirten KESK dönem sözcüsü Yıldız Okorak, bugünün bir kutlama günü değil mücadeleyi yükseltme günü olduğunu söyledi. KESK'in demokrasi mücadelesinin tarihi olduğunu dile getiren Okorak, "KESK, antidemokratik politikalara karşı, kadın düşmanlarına, her türlü toplumsal soruna karşı mücadele eden bir sendikadır. KESK'in tarihi umudun tarihidir, kurulduğundan beri bir çok bedel ödemiş insanların sendikasıdır. İlkelerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Faşizme karşı demokrasiyi, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz. Keskin tarihi kadınların tarihidir. 'Jin jîyan azadînin' tarihidir. Bizler biliyoruz ki, emek kazanacak, mücadele kazanacak, insanca yaşam kazanacak, biz kazanacağız ve birlikte kazanacağız" diye konuştu.

'SENDİKALARIN KADIN YÜZÜ'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ise,  çocukluğundan itibaren mücadelesine tanıklık ettiğini ve kendisinin de içerisinde mücadele yürüttüğünü dile getirerek KESK'in yıldönümünü kutladı. Ülkede emek, demokrasi ve barış mücadelesinin toplamında çok büyük bir mücadele deneyimini, birikimini oluşturmuş bir örgüt kurumu olduğunu hatırlatan Atasoy, şöyle konuştu: "KESK, devrettiği mücadele ruhuyla bugünlere kadar direnişini sürdürdü. Sendikaların kadın yüzü, kadın mücadelesinin emek alanında ki en görünür ve en temel mücadelenin mihenk taşıdır."

'11 ARALIK'TA DAYANIŞMA RUHU'

Amed'e 11 Aralık'ta Amed Emek ve Demokrasi bileşenleriyle, tecride ve hasta tutukluların durumuna karşı yapacakları yürüyüşe dikkat çeken Atasoy, "Hasta tutsakların cezaevlerinden ölümlerle çıkmasına engel olabilecektir hak, hukuk arayışında ki annelerle dayanışma amaçlı. Yine aynı şekilde savaştan medet umarak bu süreci, savaşla, Kürt karşıtlığı ve kutuplaşmayla kendini kurtarabileceğini sanan iktidara karşı, hem ekonomik krizin hem siyasal krizin nedenlerini çok iyi gören bir yerden 11 Aralık'ta KESK ile dayanışma ruhuyla birlikte mücadele etmek büyük bir onur" diye belirtti.

‘KESK EKOLOJİYİ SAVUNDU’

Yüzyıllardır, direnişi ve mücadeleyi devam ettirdiklerini belirten KESK Genel Meclis Üyesi Yılmaz Güneş, bu mücadele uğrunda binlerce şehit verdiklerini hatırlattı. KESK’in sıradan bir sendika olmadığını vurgulayan Güneş, “KESK, kadın haklarını, ekolojiyi, yaşamı, demokrasiyi ve insanlığı savundu. AKP-MHP faşizmine karşı 17 Aralık’ta Ankara'da iktidarlara karşı buluşacağız. Bütün demokrasi güçlerini dayanışmaya, yapılacak olan mitinge davet ediyoruz. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte kazanacağız” dedi.

Konuşmaların ardından KESK’in eylem ve etkinliklerini, mücadele yolunda yaşamını yitiren şehitlerini anlatan bir sine vizyon izlendi.

NOT: Telif uyarısından dolayı videoyu kaldırdık

Sayın Ötekilerin Gündemi,

Content ID kullanan bir telif hakkı sahibi, videonuzdaki bazı materyallerle ilgili hak talebinde bulundu.

Videonuz yayında ve seçtiğiniz görünürlük ayarları uygulanmaya devam ediyor. Bununla birlikte, şu anda telif hakkı sahibi videonuzdan para kazanıyor veya videonuz hakkında analiz almayı seçti.

Bu bir telif hakkı ihtarı değildir. Bu hak talebi, hesabınızın durumunu etkilemez.

Video başlığı: #KESK'in kuruluşu Amed'de kutlandı
Telif hakkıyla korunan içerik: Sîpanê
Hak talebinde bulunan kullanıcı: The Orchard Music
Sonraki adımlar
Herhangi bir sorun yoksa işlem yapmanız ve videonuzu silmeniz gerekmez.
Bir sorun varsa ve telif hakkı sahibi ya da sistemimiz hatalı işlem yaptıysa itiraz sürecimize başvurabilirsiniz. Bu seçeneği yalnızca videonuzdaki tüm içerikleri kullanma hakkına sahip olduğunuzdan eminseniz kullanın. Daha fazla bilgi
Ayrıca hak talebinde bulunulan içeriği Studio'nun düzenleme araçlarını kullanarak kaldırabilirsiniz.
Seçenekleri göster

Telif hakkı sorunu olmayan şarkılara mı ihtiyacınız var?
Bir sonraki videonuzda kullanacağınız müziği belirlerken, YouTube Ses Kitaplığı'ndan bir şarkı seçerek telif hakkıyla ilgili sorunları önleyebilirsiniz. Sürekli olarak yeni parçalar ekliyoruz!
- YouTube Ekibi

( Yazılı Haber Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi