BATMAN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Ankara Gar katliamının 7. yıl dönümünde Adana, Diyarbakır ve Batman BTS üye ve yöneticileri katliamda hayatını kaybeden seviyesi İbrahim Atılgan ve gargat yeminin en küçük şehri Muhammed Veysel atılgan'ın Gercüş'te bulunan mezarlarını ziyaret ettiler.
 

katliamda hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Kesk'e bağlı bileşik taşımacılık sendikası(BTS) Adana şube başkanı Tonguç Özkan konuştu


 Ardından Batman KESK şubeleri Platformu adına Eğitim Sen Batman şube Başkanı Nurettin Şimşek konuştu. Şimşek, "Bugün Batman Eğitim Sen  olarak  Adana ,Batman ve Diyarbakır BTS Yürütme Kurulu ve üyeleri ile beraber 10 Ekim Gar katliamda hayatını kaybeden BTS üyesi İbrahim Atılgan ve katliamın en küçük şehidi Muhammed Veysel Atılgan'ın Gercüş'te bulunan mezarlarını ziyaret ettik.

10 Ekim katliamında hedefin, emek, barış, demokrasi talebi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler, savaşın tam ortasında emek, barış, demokrasi dediğimiz için bize bir bedel ödetildi.

Fail mi arıyoruz? Fail bellidir. Bu ülkede barış sesinin daha gür, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından KİM/KİMLER rahatsız oluyorsa failler onlardır. Kimler hak arama mücadelesinden korkuyorsa, kimler sokakları emekçilere kapatmak istiyorsa failler onlardır.

Biliyoruz ki, yolumuz uzun, işimiz çok. Ancak bizi büyütecek olan da bedenlerini siper eden yoldaşlarımızın bıraktığı yerden devam etmek, birlikte ve ortak mücadeleyi geliştirmek, faşizmden hesap sormaktır. Bizleri kanla, bombalarla susturmak, korkutmak, uslandırmak ve terbiye etmek isteyenlerden hesap soruncaya, bu katliamın arkasındaki bütün karanlık ilişkiler açığa çıkarılıncaya kadar bir an olsun durmayacağımızı yoldaşlarımızın mezarlarının başında  bir kez daha haykırdık..
 Mücadelemiz,Halklarımızın özlemini çektiği barışı sağlamak ve iktidar uğruna her şeyi yapabilecek kadar gözü kararanları, katliamı gerçekleştirenleri açığa çıkarıp hesap sormak için olacaktır…

Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz." dedi.

10 Ekim’de olduğu gibi bugün de “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!” diyoruz. Emek, Barış ve Demokrasi için mücadeleye devam! diyoruz

Editör: Haber Merkezi