VAN- Van’ın İpekyolu Belediyesi’ne kayyım olarak atanan daha sonra Develi Kaymakamı olarak tayin edilen Sinan Aslan, görevinden ihraç edildi. Kürtlere yönelik asimilasyon politikası ve yolsuzluklarla anılan Aslan’ın hâkim olan eşinin de açığa alındı. 

  • MA'nın haberine göre; İpekyolu Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından Kürtlere yönelik asimilasyon politikası ve yolsuzlukla günden düşmeyen Develi Kaymakamı Sinan Aslan ihraç edilirken, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi üye hâkimi olan eşi Semra Özten Aslan ise açığa alındı. Hâkim Semra Aslan’ın soruşturması HSK’da devam ederken, kayyım Sinan Aslan 29 Temmuz’da ihraç edildi.

BİRÇOK YOLSUZLUĞA ADI KARIŞMIŞTI

Van’da görev yaptığı süre içerisinde onlarca usulsüzlük ve yolsuzluğa adı karışan Aslan’ın özellikle belediyeye yaptığı haksız alımlar, HDP döneminde işe alınanların işten atılması, yolsuzluk ve usulsüzlükler ortaya saçılmıştı. Belediyede çıkan yolsuzlukların ardından Develi Kaymakamı olarak atanan Aslan’ın yerine atanan ikinci kayyım İhsan Emre Aydın, göreve başladıktan sonra yapılan yolsuzluklarla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etmişti. Müfettişlerin hizmet alımları ve yapılan ihalelerin büyük bir bölümünde yolsuzluklar tespit ettiği öğrenilirken, yolsuzluklarla ilgili Aslan döneminde atanan birçok yetkili ise görevlerinden alınmıştı. 

50 TAKIM ELBİSE ALDI, FATURAYI BELEDİYEYE KESTİ

Özellikle Aslan’ın kendisi ile atadığı yöneticiler için bir giyim firmasından aldığı ve belediyeye fatura ettiği 50 takım elbise ise bir süre kentte gündem olmuştu. Aslan’ın takım elbiselerin faturasını bir organizasyon şirketine keserek farklı bir gider olarak gösterdiği belirlendi. 

YAYIN YASAĞI ALDIRMIŞTI

Kendisi hakkında yolsuzluk belgelerinin ortaya çıkması üzerine Aslan, Develi Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurarak haberlere erişim yasağı talep etmiş, mahkeme ise 66 habere erişim yasağı getirmişti. Mahkeme ayrıca söz konusu haberlerin kaldırılması için medya kuruluşlarına ihtar yazısı göndermişti. 

Editör: Haber Merkezi