ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik tutuklama tehdidine grup toplantısında yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sizin feriştahınız gelse bize diz çöktüremez, kimsiniz siz kimsiniz” diye tepki gösterdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, iktidarın baskı politikalarına ve ekonomideki krize değindi.

Kılıçdaroğlu, "Hiçbir gücün karşısında hiçbir arkadaşımız diz çökmedik ve çökmeyecek. Baskı, şiddet kimden gelirse gelsin asla boyun eğmeyeceğiz. Biz ülkemizi seven insanlarız. Çünkü biz bizim gibi düşünmeyen insanların da özgürlüğüne kapı aralayan insanlarız. Çünkü biz herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı duran insanlarız. Biz bölen değil, beraber olmayı düşleyen insanlarız. Bölmek, ayrıştırmak, kutuplaştırmak, kavga istiyorlar inadına barış diyeceğiz. Demokrasiye inanmayanları sandık yoluyla göndereceğiz. Demokrasinin bize sağladığı bütün imkanları kullanacağız. Baskı mı kuruyorlar göğsümüzü açacağız, yasak mı getiriyorlar yasağa karşı yürüyeceğiz. Sanattan kültürden mi korkuyorlar, sanatı ve kültürü yücelteceğiz” diye konuştu.

‘HALK EGEMENLİĞİ YOKSA DEVLETİN SONU HÜSRANDIR’

Devlet yönetiminin sorumluluk gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Devlet yönetiminde güç bir kişiye teslim edilemez. Ederseniz o devletin sonu felakettir. Tarihte Hangi devlet olursa olsun güç bir kişiye teslim edilmişse o devletin sonu hüsranla bitmiştir. O nedenle devlette güçler ayrılığı ilkesi diyoruz. Devlet tek merkezden de yönetilmez. O nedenle yerel yönetimler vardır. Devleti büyüten liyakati büyütmek zorundasınız. Halk egemenliğine dayanmayan bir devletin sonu hüsrandır. Devleti yönetenler şeffaf olmak, erdemli ahlaklı olmak zorundadırlar. Baskı kurmaz devleti yönetenler, vatandaşın özgürlük alanını genişletir. O zaman o devlette adalet var demektir. Devleti yönetenler halka hesap vermiyorsa o devlette yolsuzluk vardır, siyasetçiler köşeyi dönüyor demektir” dedi.

‘DEVLET İYİ YÖNETİLEBİLİYOR DİYEBİLİR MİSİNİZ?’

AKP’li seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Şu soruyu geçişte AK Parti'ye oy veren bütün kardeşlerimin kendi vicdanlarına sormak istiyorum; AK Parti hangi fabrikayı kurdu? Satmanın dışında ne yaptılar? Biz her fabrika bir kaledir diyoruz. Her fabrika bir alın teridir diyoruz. Oturdular şeker fabrikalarını sattılar ve 24 yıl sonra TC devleti yurt dışından şeker ithal etmek zorunda kaldık. Samani, et, mercimek, buğday ne va4rsa ithal ediyorduk en son şeker de ithal etmek zorunda kaldık. Her vatandaşım kendi vicdanına sordun; ne oldu da koskoca TC devleti ne oldu da dışarıdan şeker ithal etmek zorunda kaldı? Devlet iyi yönetiliyor diyebilir misiniz?” diye konuştu.

‘SELAHATTİN BEY ÇOK SEVİLİYOR’

Van’daki ziyaretlerine de değinen Kılıçdaroğlu, “Bir tek belediye başkanımız bile yok ama olsun Vanlıların canı sağ olsun. Eğer oradan yeteri kadar oy alamadıysak kabahat bizde. Vanlının sofrasına oturmamız lazım. Dertleşmemiz lazım. Kayyumdan şikâyet ediyorlardı. Seçimle gelen seçimle gitsin diyorsanız kayyum uygulamasından şikâyet ediyorsanız biz katılacaksınız. Çözeceğiz bunların tamamını. Bir evce gittik, Selahattin Bey'in çok sevildiğini gördüm. Haksız, adaletsiz uygulamalardan çok şikâyet ediyorlar. Bize oy versin, vermesin bir kişi adaletsizlikle karşı karşıyaysa ona sahip çıkmak insani görevimizdir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Söyledim mahkeme kararlarını uygulamıyorlar baskı yapıyorlar hâkimlere. Osman Kavala'dan da Selahattin Demirtaş'tan da eğer Harp Okulu darbeci diye yıllardır içeride. Onların da hakkını hukukunu savunmak istiyorsanız bize katılacaksınız. Çözeceğiz. Beşli çetelerden, SADAT'çılardan uyuşturucu baronlarından şikâyet ediyorsanız adres belli dedim” diye konuştu.

 ‘UYUŞTURUCU BARONLARIYLA KİM FOTOĞRAF ÇEKİYOR’

"Uyuşturucu baronlarıyla insan kaçakçılarıyla fotoğrafı kim çektiriyor?” diyerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya isim vermeden gönderme yapan Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucu baronlarını hapishanelerden kim çıkarıyor? Bütün polis kardeşlerime söz verdim iktidarımızda uyuşturucu baronlarıyla yaptığınız mücadelede hiçbir siyasi güç sizi engellemeyecek. Tam tersine önünüzü açacağız. Sizden sadece şunu isteyeceğiz bizim evlatlarımızı zehirleyen uyuşturucu baronlarını yakalayıp hep beraber hapse atalım. Bu defteri kapatacağız” diye belirtti.

‘NE YAPARSALAR YAPSINLAR ÖDÜN VERMEYECEĞİZ’

Bugün cezaevine giren Canan Kaftancıoğlu ve yarın duruşması olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yargı kıskacına dair de Kılıçdaroğlu, “"Morali gayet iyi çünkü biliyor ki bir suç işlediği için değil onurlu ve dik durduğu için cezalandırılıyor.  Biz onların hiçbir siyasi hükmünü tanımıyoruz. Ne derlerse desinler duruşumuz hedefimiz bellidir. Hapse atarlar tutuklarlar ne yaparlarsa yapsınlar asla ama asla onurumuzdan ödün vermeyeceğiz. Vermeyenlerden biri de Kaftancıoğlu. Büyükşehir Belediye Başkanımız için de yarın duruşma var. Çalışıyor, üretiyor. Hazmedemiyorlar. Hâlâ İstanbul'u kaybettiklerine inanamıyorlar. Hala Ekrem Başkanı oradan nasıl alırız arayışı içindeler” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’YE YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik tehditlerine de isim vermeden yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Biri de beni hapse göndermekle tehdit etmiş. Sizin feriştahınız gelse bize diz çöktüremez kimsiniz siz kimsiniz, Allah aşkına. Eğer biz hapislerden korksaydık bu kadar cesur olmazdık. Biz hapislerden korksaydık sizin gibi olurduk. Biz sizin gibi değiliz. Dün tükürdüğümüzü bugün yalamayız biz. Bir daha söylüyorum bu topraklarda yabancı asker postalı istemiyoruz kardeşim! Ben Bahçeli değilim. Gitti teskereye evet dedi, yabancı askerler Türkiye'ye davet edilebilir diye oy verdi. Ben gerçek ülkücüyüm, gerçek milliyetçiyiz, ben gerçekten de ülkemi seviyorum. Ben kendi ülkemde (yaban) asker postalı istemiyorum.”

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi