VAN - Van’da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kayyım atanmasından duyulan ciddi bir rahatsızlık var” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’nda konuştu. Konuşmasında kayyım uygulamasına, yoksulluğa ve Erdoğan'ın "Bu ülkede açlık yok" sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, SADAT yöneticisi Ersan Ergür'ün "Biz bu vatanı Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapanları sandıkta teslim etmeyiz" ifadesine ise sert tepki gösterdi. 

‘KAYYIM RAHATSIZLIĞI VAR’

Van’ın tarihi açısından görkemli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kentin birçok sorunu var. Sanayi, tarım ve turizm açısında önemli bir kent. Van her konuda dışlanmış durumda. Van’ın kaderini ters yüz etmek bizim görevimiz. Sınır ticaretinin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Vanlılara söz veriyoruz; sadece Vanlıların kaderi değil Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir ülke yaratacağız. Bölgede yerel yönetimlerle ilgili ciddi bir sorun var, kayyım ataması var. Kayyım atanmasından duyulan ciddi bir rahatsızlık var. Alanda bunu görüyoruz; ‘Seçtiğimiz belediye başkanlarına görev yaptırılmıyor’ diyorlar. Tüm yurttaşlarıma seslenmek istiyorum; kayyım atanmasına karşıyız” dedi. 

‘AÇ KİMSE YOK’ AÇIKLAMASINA TEPKİ

Erdoğan’ın “vicdansızlık yapmayın aç falan yok” açıklamalarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Hayatımda Türkiye gerçeklerinden kopuk hiç kimseyi görmedim. Bugün Vanlı bir kardeşim medya aracılığıyla Kılıçdaroğlu acaba bizim eve gelebilir mi dedi. Gittim. Bu mahallede buna benzer çok ev var, yoksulluk diz boyu dediler. Eğer sosyal devlet sosyal devletliğini yapmazsa, siyasi otorite sosyal devletin yapması gerekeni yaptırmazsa, bölge halkını bana oy vermedi diye cezalandırırsa Vanlılardan şunu bekliyorum; bize katılacaksınız. Bize destek vereceksiniz” diye konuştu. 

SADAT YÖNETİCİSİNE TEPKİ

SADAT yöneticisi Ersan Ergür'ün "Biz bu vatanı Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapanları sandıkta teslim etmeyiz" ifadesine sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Senin boyunu posunu görmek isterim ben. Arkanda birileri var ona güveniyorsan asla ve asla ona güvenmeyeceksin. Bu ülke sahipsiz bir ülke değildir. Sizler öyle kalkıp tehditle şantajla yok efendim sandıktan çıksa da biz sizi iktidar yapmayız. Ne derlerse desinler. SADAT'ın önüne gittiğimde korkudan içeriye kaçtılar. Bir avukat bürolarında kurulan bir parti değiliz. Bizi tanımıyorlar. Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz.”

ENSAR VE TÜRGEV’DAN AKTARILAN PARA

Ensar ve TÜRGEV üzerinden ABD’li bir vakfa aktarılan paralarla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Dışarıya kaynak aktarıldığını da gayet iyi biliyorum. Ensar'dır TÜRGEV'dir. Bakın bizim belediye başkanlarımızın kooperatifleri var. Kadın kooperatifleri var üretim yapıyorlar, malları alıyorlar satıyorlar her şey belgeli. Hiçbir belediye başkanımız bir vakıf kurdurayım çocuğuma Amerika'da bir başka çocuğuma da bir başka vakıf kurdurayım buradan paraları oraya transfer ederim. Bunu dile getirdiğimiz zaman da kıyameti koparıyorlar. Bu memleketi kimseye soydurtmayacağız. Makamı ve mevkii ne olursa olsun her karanlık odağın üstüne gitmek bizim görevimizdir" dedi.

‘BİZE KATILIN’

Kılıçdaroğlu, “Vanlı kardeşlerim bu bölgede huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın. Van'ın büyümesini, bölgenin yıldızı olmasını istiyorsanız bize katılın. Kayyum uygulamasına son verilmesini, seçimle gelenin seçimle gitmesini istiyorsanız, oyunuzun değeri olsun istiyorsanız bize katılacaksınız. Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişileri ya da düşüncesinden ötürü kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız” diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi