ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin tüm milletvekillerini CHP İstanbul İl Başkanlığı’na çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki cezaları onamasının ardından "Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın" çağrısını yaptı. 

Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onadı, 2 davayı düşürdü.

ANKARA – İl Başkanları Canan Kaftancıoğlu’nun cezasının onaylanmasına tepki gösteren CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, kadın örgütlerini İstanbul İl binasına çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da İstanbul İl Başkanları Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın Yargıtay tarafından onanmasına dair yazılı açıklama yaptı.

Kararın hukuksuz olduğunun ve tek adam rejiminin siyasi talimatı doğrultusunda alındığının altını çizen Nazlıaka, kadın örgütlerinin harekete geçtiğini duyurdu. Nazlıaka, “Bir ülkede adalet yoksa halk zalimlerin elinde tutsak olur. Yargıtay, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onadı ve siyasi yasak getirdi.  Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Ne zulümden ne zalimlerden ne de zalimlerin adaletsiz hukukundan korkarız. Bu hak hukuk tanımayan kararlar halkın vicdanında çoktan yargılandı. Halkımız ilk seçimlerde iktidarı sandığa gömecek ve işte o gün ülkemize eşitlik ve adalet gelecek” dedi.

‘KADINLARIN ÖRGÜTLÜ GÜCÜNDEN KORKUYORLAR’

Nazlıaka, bu hukuksuz uygulamaya geçit vermeyeceklerine vurgu yaparak, “Bu ülkede hak, hukuk, adalet tecelli edene kadar mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Biz ‘Kadınların örgütlü gücünden ve cesaretinden korkuyorlar! Korksunlar! Kadınlar 1’den büyüktür’ diye haykırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti.

KADIN ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

Kadın örgütlerine çağrı yapan Nazlıaka, tüm kadınları bu hukuksuzluğa karşı tek ses olmaya davet etti.

Öte yandan CHP Kadın Kolları’nın da harekete geçerek, İstanbul İl binasına çağrı yaptığı, Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin ise İstanbul’a hareket ettiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi