AMED - Gözaltında tutulan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mehmet Güleş'e, arama kurtarma çalışmalarına katılan gönüllü cankurtaran Mehmet Nuri Güzel’in röportaj sırasında "Burada AFAD yok" sözlerini kullanıp kullanmadığı soruldu. 

Mezopotamya Ajansı (MA)'nın haberine göre; Deprem nedeniyle yıkılan binalardaki arama kurtarma çalışmalarını takip ederken gözaltına alınan muhabirimiz Mehmet Güleş’in, enkazda çalışan Mehmet Nuri Güzel adlı bir gönüllüyle yaptığı röportajda konuşulduğu iddia edilen sözlerin doğru olup olmadığı soruldu.  

Amed’in Rezan ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi, Işık Apartmanı’ndaki arama kurtarma çalışmalarını dün takip ettiği sırada, enkaz alanında gönüllü çalışan Mehmet Nuri Güzel adlı kişiyle röportaj yaparken, bir polisin ihbarıyla Güzel ve Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mehmet Güleş gözaltına alınarak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan Güleş, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ile suçlanıyor. İfadesi alınan Güleş’e, ihbarcı polisin, Güzel’in söylediğini iddia ettiği, “Burada AFAD yok, UMKE yok. Burada halk kendi imkanları savaşıyor. Halkımız yalnız bırakıldı” sözlerinin doğru olup olmadığı soruldu. Güleş, kaynağı Güzel’in söz konusu cümleyi kurup kurmadığını hatırlamadığını ifade etti. 

AVUKAT: GAZETECİ SERBEST BIRAKILSIN

İfade işlemleri sırasında hazır bulunan Güleş’in avukatı Resul Temur ise, “Müvekkilim gazetecilik faaliyetini yürütürken faaliyeti engellenmiş ve gözaltına alınmıştır. Düşüncesini ifade eden vatandaşın salt düşüncesinden kaynaklı ve bu düşünceyi kayda geçiren gazetecinin gözaltına alınmasının hukuki bir tarafı bulunmamaktadır. Bu gözaltıyla birlikte düşünce ve ifade hürriyeti, basın özgürlüğü ihlal edilmiştir, ayrıca Anayasa madde 30 kapsamında gazetecilik faaliyetinde kullanılan malzemelere el konulmayacağı hüküm altına alınmış olup bu sebepten dolayı müvekkilden elde edilen ve gazetecilik faaliyetinde kullanılan dijital materyallerin derhal iade edilmesi ve müvekkilimin serbest bırakılmasını talep ediyorum” dedi. 

İfadesi alınan gazeteci Güleş ile suçlanmak istenen gönüllü cankurtaran Güzel, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 

Editör: Haber Merkezi