DİYARBAKIR - SES Diyarbakır Şubesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün talepleri dışında çalışanların yerlerini değiştirilmesine tepki gösterdi. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde yaşanan yer değişikliklerine ve mobbinge karşı açıklama yaptı. Müdürlük önünde yapılan açıklamada "Mobbing ve usulsüz yer değiştirmelere karşı hep buradayız" pankartı açıldı.

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Siraç Çelik, Diyarbakır İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde yaşanan baskı, mobbing ve üyelerinin görev yerlerinin değiştirmesine tepki gösterdi. Çelik, “Yetkililere sesleniyoruz yaptığınız uygulamalarla, bizi meşru demokratik ve hak arama mücadelemizden geri adım attıramazsınız. Mücadelemize devam edeceğiz, geri adım attıramayacaksınız. Mücadelemizde haklıyız bütün alanlarda dile getirmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

RANDEVU VERİLMEDİ

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken ise usulsüzlük, mobbing ve hukuksuz yer değiştirme, kadınlara yönelik taciz, bakım altındaki çocukların mahremiyetini hiçe sayma gibi uygulamalar konusunda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden randevu istediklerini ancak kendilerine randevu verilmediğini söyledi. Güldiken, kadınlara yönelik taciz iddialarına yönelik bazı soruşturmaların sümen altı edildiğini ve tacizle suçlananlarının bir kısmının halen işlerine devam ettiğini söyledi. 

Birçok çalışanın yerinin keyfi olarak değiştirildiğine dikkat çeken Güldiken, yeri değiştirilen her 10 çalışandan en az 7'sinin yer değiştirme talebinin olmadığını ifade etti. Güldiken, “SES olarak, Diyarbakır Valiliği’ni ve Aile, Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı bu iddiaları aydınlatmak ve kamuoyuyla paylaşmak üzere göreve çağırıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi