HABER MERKEZİ - Şengal Demokratik Özerk Meclisi, KDP’nin Şengal’de karışıklık yaşanması ve Êzidi halkının Şengal’den vazgeçmesi için kara propaganda faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Şengal’de 2 Mayıs’ta Irak ordusunun saldırılarıyla yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Şengal Özerk Yönetimi ve Irak siyasi partileri sorunu çözmek için yeniden müzakerelere başlarken, bölgedeki çatışmalar da son iki gündür durdu. 

‘KDP KARA PROPAGANDA YAPIYOR’

KDP’nin yaptığı açıklamalara karşı Şengal Demokratik Özerk Meclisi (MXDŞ) de, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, KDP’nin özel savaş yöntemleriyle halkı etkilemeye çalıştığına dikkat çekildi. 

Özerk Meclis açıklamasında, Irak ordusunun Şengal’i işgal etmeye ikna etmek için KDP’nin elinden geleni yaptığını, ancak bu politikaların başarıya ulaşamaması nedeniyle şimdi özel bir savaş ve kara propaganda başlattığını belirtti. Açıklamada, KDP’nin Şengal’de karışıklık yaşanması ve Êzidi halkının Şengal’den vazgeçmesi için kara propaganda faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.  ( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi