HABER MERKEZİ - Almanya’da bir piskoposlukta en az 610 çocuğun “cinsel istismara” maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, gerçek verilerin çok daha yüksek olduğu belirtiliyor. 

JINNEWS'in haberine göre; Almanya’da Münster Üniversitesi’nde görevli 5 uzman tarafından yapılan araştırmaya dair yayımlanan rapora göre, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Münster piskoposluğunda son 75 yılda  en az 610 çocuğun görevliler tarafından “cinsel istismara” maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Raporda, 183 rahip toplam 196 Katolik din görevlilerinin 5 bin 700 kez istismarda bulunduğu ifade edildi. 

Sadece yüzde 10’u hakkında yasal işlem yapıldı

İstismara uğrayan çocukların yaşlarının 10 ile 14 arasında olduğu belirlenen raporda, faillerin yüzde 5’inin 10’dan fazla çocuğa sistematik olarak bu suçu işlediği, faillerin içerisinden sadece yüzde 10’dan azının herhangi bir yasal sonuçla karşı karşıya kaldığının tespit edildiği kaydedildi. 

Sadece üçte biri kayıtlara geçti

Gerçek sayının açıklananın 10 misli daha fazla olduğu ve bu rakamın 6 bin civarında olabileceği endişesine yer verildi. 2018 yılında yayımlanan önceki rapora göre, istismar rakamlarının sadece üçte birinin kayıtlara geçtiği ifade edilmişti. 

En fazla istismar 60 ve 70’li yıllarda yaşandı

Rapora göre, Münster piskoposluğunda en fazla “cinsel istismarın” 1960’lı ve 1970’li yıllar arasında yaşanırken, bu dönemde haftada ortalama iki “cinsel istismarın” yaşandığı belirtildi. Münih ve Freising piskoposlukları da görev bölgelerinde 173 rahibin 500’e yakın çocuğu istismar ettiğini rapor etmişti.

Kanada’da da piskoposluk bölgesinde istismar 

Öte yandan Kanada’nın Quebec eyaletindeki dokuz piskoposluk bölgesinde yapılan denetim sonucunda da benzer manzaralar ortaya çıktı. Denetimi gerçekleştiren emekli Yüksek Mahkeme Yargıcı Andre Denis, Aralık 2020’de başladığı çalışmaya dair raporunu geçen hafta yayımladı. Raporda, 87 failden 5’nin  hala kilise için çalıştığı, faillerin sayısının çok daha yüksek olduğu, ancak gerçek sayıya ulaşılamamasına, istismara maruz bırakılanların şikayette bulunmaya çekinmelerinin neden olduğu kaydedildi. 

751 çocuk mezarına ulaşılmıştı

Kanada’da Saskatchewan eyaletindeki Egemen Yerli İlk Milletler Federasyonu’ndan (FSIN) mart ayında yapılan açıklamada, Cowessess First Nation bölgesindeki eski Marieval Kızılderili Yatılı Kilise Okulu’nun sahasında bulunan 751 çocuk mezarına ulaşılmıştı.

  

Editör: Haber Merkezi