HABER MERKEZİ - KDP medyası, protokol kurallarına uyulmayan Barzani-Erdoğan görüşmesine dair fotoğrafları geri çekti. 

MA'nın haberine göre; Sınır ötesine yönelik yeni operasyon hazırlıkları yapan AKP ile KDP arasında görüşmeler devam ediyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın, Savunma Bakanı Hulusi Akar ile sınır hattında bulunan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri üsse yaptığı ziyaretinden hemen ardından, Federe Kürdistan Bölgesel Başbakanı Mesrur Barzani İstanbul’a geldi. 

BARZANİ, FİDAN’IN KARŞISINA OTURDULDU 

Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede, Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi ve MİT Başkanı Hakan Fidan da yer aldı. Yapılan görüşmede daha önce Federe Kürdistan Bölgesel Başkanı Nêçirvan Barzani görüşmesinde olduğu gibi Federe Kürdistan Bölgesel bayrağı bırakılmadı, protokol kurallarına uyulmadı. Erdoğan’ın baş köşeye oturduğu görüşmede, Mesrur Barzani, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın karşısına oturtuldu. 

GÖRÜŞMEYE DAİR FARKLI AÇIKLAMALAR

Görüşmenin ardından Mesrur Barzani’nin resmi Twitter hesabından Erdoğan’ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda, görüşmede ticari ilişkilerin ele alındığını ileri sürdü. 

Federe Kürdistan Bölgesel hükümetin resmi Twitter hesabından ise, “Görüşmede, ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin yanı sıra bölgede güvenlik konusunda işbirliğinin artırılmasına vurgu yapılarak, Irak ve daha geniş bölgedeki son gelişmeler ele alındı” açıklaması yapıldı. 

KDP MEDYASI FOTOĞRAFLARI GERİ ÇEKTİ

KDP medyası Kurdistan24, görüşmeye dair “Başbakan Mesrur Barzani ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen görüşmeden kareler” başlığıyla 4 ayrı fotoğraf servis etti. Erdoğan’ın baş köşede oturduğu, Barzani’nin ise MİT Başkanı Hakan Fidan’ın karşısına oturtulduğu ve bir kısmının görüldüğü fotoğrafların yer aldığı paylaşım, kısa bir süre sonra kaldırıldı. Kurdistan24, daha sonra aynı başlıkla sadece Barzani ve Erdoğan’ın ayakta el sıkıştığı ana ait iki fotoğrafı servis etti.

NÊÇİRVAN BARZANİ GÖRÜŞMESİ

Daha önce Nêçirvan Barzani’nin Antalya’da Erdoğan ile yaptığı görüşmede de protokol kurallarına uyulmaması ve Federe Kürdistan Bölgesel bayrağının yer almaması, tepkilere neden olmuştu. Mesrur Barzani ile yapılan görüşmede de Federe Kürdistan Bölgesel bayrağı konulmadı, protokol kurallarına uyulmadı. 

Editör: Haber Merkezi