AYDIN - Karacasu'da yapılmak istenilen RES ve Mobil Kırma Eleme tesisi projesine karşı bölge halkının topladığı imzalar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim edilerek, proje hakkında bilgilendirme talep edildi. 

Aydın Karacasu ilçesi Hacıhıdırlar, Ataköy ve Karacaören mahallerinde ENERJİSA enerji üretim A.Ş. tarafından yapılmak istenilen Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme tesisi projesine karşı bölge halkı imza topladı. Bölge halkı topladığı 532 imza ve itiraz dilekçesini Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim ederek, proje hakkında bilgilendirme talep etti.

ARAZİLERE EL KONULMA KAYGISI 

Dilekçe de şunlara yer verildi: "Aydın ili Karacasu ilçesi Hacıhıdırlar, Ataköy ve Karacaören mahallelerinde ENERJİSA enerji üretim A.Ş. tarafından yapılmak istenen Hacıhıdırlar Rüzgar Elektrik Santrali ve Mobil Kırma Eleme tesisi projesi ile ilgili olarak bölge halkına ait yaklaşık iki bin parsel araziye işbu şirket tarafından şerh konuldu. Bölgede, arazisi olan vatandaşlar, izinsiz olarak arazilerine el konulacağından endişeliler. Kurulacak santrali bölgeye, canlılara ve insanlara olan etkisi değerlendirilmeden ‘ÇED gerekli değildir’  denilmektedir. Bu uygulama yasalara aykırıdır. Yukarıda saydığımız gerekçelerden dolayı yöre halkına zarar verecek olan bu tesislerin kurulmasını engellemek ve yöre halkının mağduriyetini önlemek için toplanan 532 imzanın tarafınızca teslim alınması ve gereğinin yapılmasını saygı ile arz ederiz."  (Kaynak:MA )

Editör: Haber Merkezi