DENİZLİ - SAT-2 serotipi şap hastalığının geçtiğimiz haftalarda Afyon'da görülmesinin ardından bu kez Denizli, Samsun ve Iğdır'da ortaya çıkması nedeniyle kentlerdeki canlı hayvan pazarları kapatıldı.

Türkiye'de görülmeye başlanılan SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle bazı kentlerdeki hayvan pazarları kapatılmaya başlandı. Geçtiğimiz haftalarda Afyon'da görülen hastalık şimdi de Iğdır, Samsun ve Denizli'de de görüldü.

Denizli Valiliği İl Hayvan Sağlığı Komisyonu, kentte görülen hastalık nedeniyle acil bir toplatı yaptı. Toplantı sonucunda yapılan açıklamada, "İkinci bir emre kadar işletmeler arası hayvan alım ve satımı yasaklanmıştır. İkinci bir emre kadar hayvan pazarları süresiz olarak kapatılmıştır. Kesime sevk edilecek hayvanların mümkünse en yakın mezbahalara yönlendirilmesi. Kesime sevk edilecek hayvanların mutlaka resmi veteriner hekim kontrolünde sevk ve rapor ile yapılabilecektir. Aksine hareket edenler hakkında cezai işlem uygulanacağı, hayvancılık işletmelerinde ve süt toplama merkezlerinde gerekli hijyen ve dezenfeksiyon tedbirlerine uyulması önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Iğdır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de açıklama yaparak kent genelindeki tüm hayvan pazarlarının şap hastalığına karşı tedbir amaçlı kapatıldığını duyurdu.

Editör: Haber Merkezi