ANKARA - SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, bir kumpas davasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Yaptıklarımızın ve haklılığımızın arkasındayız” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı ve MYK üyelerinin aralarında bulunduğu 8 sendikacı hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Duruşmaya birçok sendika ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi katılacak. Duruşmayı, uluslararası dayanışma kapsamında Kamu Hizmetleri Enternasyonali (PSI), Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu (EPSU) ve UNISON temsilcileri izleyecek.

Duruşma öncesi Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, 25 Mayıs 2021 tarihinde gözaltına alındıklarını ve kendileri hakkındaki suçlamaları 8 günlük gözaltı süresi sonrası öğrendiklerini belirtti.

Atabey, “İddianame iki hafta önce elimize geçti. Korkunç iddialarla bizim gibi yıllarca sendikal çalışma yürütmüş yöneticileri suçlamışlar. Delil kısmına baktığımızda inanılmaz komik şeyler var. Kovid-19 sürecinde sağlık emekçilerinin yaşadığı sıkıntıları ifade eden ve tedbir alınmasına dair yaptığımız açıklamalar delil olarak konulmuş. Özellikle pandemi sürecinde halk derin bir işsizlik ve yoksulluk içindeydi. Bu süreci hep beraber atlatma adına biz Kardeş Aile Kampanyası’yla bir dayanışma sergiledik. Bu dayanışma ağı da suç olarak önümüze koyuluyor” ifadelerini kullandı.

'KUMPAS DAVASI'

Görülecek olan duruşmada hem sendikalarını hem de kendilerini savunacaklarının altını çizen Atabey, SES önceki dönem Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in yaklaşık 8 aydır tutuklu olduğunu hatırlatarak, mahkeme heyetinin davanın bir kumpastan ibaret olduğunun farkına varması gerektiğini söyledi.

Atabey, son olarak “Bizler beraat edeceğimizi biliyoruz. Yaptıklarımızın ve haklılığımızın arkasındayız” dedi. (MA)

Editör: Haber Merkezi