DİYARBAKIR - TİP Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın, ikinci defa bıçaklı saldırıya uğradı. Bacağından yaralanan Sargın, saldırıların arkasında AKP-MHP olduğuna işaret ederek, “Bir adım bile geri atmayacağız” dedi. 

MA'nın haberine göre; Ocak ayının başlarında 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın, bu kez 3 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Bacağından bıçaklanan Sargın, saldırganlar tarafından “Biz seni daha önce uyarmadık mı niye hala çalışmalara devam ediyorsun” diye tehdit edildi. 

Konuya ilişkin bilgi veren Sargın, evinin önünde saldırıya uğradığı dile getirerek, saldırıları çeteler tarafından yapıldığını, bu çetelerin arkasında AKP-MHP olduğunu söyledi. Saldırıların, sol-sosyalist güçler, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile ortak mücadele zeminine yönelik olduğunu vurgulayan Sargın, bu mücadeleyi sindirme ve geri adım attırmaya yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti. Sargın, “Bu saldırılar, iktidarın ortak mücadeleden korktuğunu gösteriyor. Biz HDP ve sosyalistlerle olan ortak mücadelemizden dolayı bu saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. AKP ve MHP’nin amacı bizi bu ortak mücadeleden vazgeçirmektir. Biz bir adım bile geri adım atmayacağız. 1 Mayıs’a giderken omuz omuza olan mücadelemizi alanlara yansıtacağız” diye konuştu. 

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Konuya ilişkin TİP, Emek Partisi (EMEP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), HDP, Rosa Kadın Derneği ortak açıklama yaptı. Merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semti’nde bulunan TİP İl binası önünde yapılan açıklamada, “Faşist saldırılara boyun eğmiyoruz” pankartı açıldı. Açıklamayı yapan TİP Üyesi Furkan Erdoğan, saldırının önceki saldırının devamı olduğunu söyleyerek, “Korkmadığımızı, boyun eğmeyeceğimizi açıkça ifade ediyoruz” ifadesini kullandı.

İlk saldırıyı hatırlatan Erdoğan, “Saldırganlardan birinin ‘Biz seni uyarmadık mı, niye hala devam ediyorsun?’ şeklindeki ifadesi önceki pusunun da aynı faşist çetelerce düzenlendiğinin kanıtıdır” diye konuştu.  

‘POLİSİN İŞBİRLİKÇİ DAVRANMASINI KINIYORUZ’

Polisin ilk saldırının faillerini hala yakalamadığını vurgulayan Erdoğan, “En temel hakkımız olan basın açıklaması yapma hakkımızı bile kullanırken yüzlerce polis yığan emniyet güçlerinin, sistematik bir şekilde saldırı düzenleyen sokak çetelerine karşı dört aydır sessiz kalmasını, işbirlikçi davranmasını kınıyoruz” şeklinde konuştu.

‘ÇETELERE PAPUÇ BIRAKMAYACAĞIZ’

İktidarı eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: “Yağma yok! MHP’li Faşistlere, terör yuvası ülkü ocakları ve onların gerici çete örgütlenmelerine karşı cevabımız açıktır: Sizden de, iktidar ortağınız AKP’den de korkmuyoruz. Karanlık sokaklarında pusu kurduğunuz Amed’in aydınlık sabahlarından sesleniyoruz: Devrimcilere kalkan elleriniz kırılacak, sırtını sıvazladığınız çetelere pabuç bırakmayacağız. Sizleri ve arkasına sığındığınız bu sermaye düzenini alaşağı edip emekçi halklarımızın barış içinde yaşayacağı bir düzeni, sosyalizmi inşa edene kadar kavgamız kesintisiz sürecektir.”

Editör: Haber Merkezi