Göksel Rıza Özkan 

ANKARA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Genel Kurulu 26 Kasım 2022 Cumartesi saat 11 de TÜMMOB un Selanik Caddesindeki Eğitim ve Konferans Salounda gerçekleşiyor.

İki gün sürecek Genel Kurul 1995 de başlayan emekli sendikaları çalışanların sendikalarından farkllı özellikler taşımaktadır. Emeklilerin fiili olarak grev olanakları yoktur. Bu durum emekli sendikalarına ilgiyi bir ölçüde azaltsada fiili ve meşru mücadeleyi sürekki kılarak ekonomik demokratik mücadele kazanımlarını yükselterek daha önemli bir etki gücü yaratma mücadelesi vermekte olup tüm yasal engellemelere rağmen fili ve meşru mücadele hattında ilerlemeye coğrafyamızın tüm illerinde örgütlenerek  yeniden kuruluş genel kurulunu hayata geçirmektedir.
 2019 genel kurul karaları gereği bütün emekli örgütlenmelerine birleşme çağrısı yapan Tüm Emekliler Sendikası bütün emeklilerin birleşik bir sendika altında kurma ilkesi doğrultusunda faliyetlerini yürütmüş ve hala da bu iradesini ısrarla korumaktadır. HDP Bitlis miletvekili Mahmut Cevdet Gaydalı başkanlığına bir heyetle katıldığı genel kurula diğer sol sosyalist ve devrici parti temsilcileride katıldılar.


34 şube 48 temsilcilik ile en yaygın örgütlenme ağına sahi Tüm Emekli Sen kurulduğu 2017 yılından bu güne kesintisiz mücadele vermeye devam etmekte .Divan oluşumu saygı duruşu ve genel başkan Zeynel Abidin in haydi rast gele diye bitirdiği konuşması ardından konukların konuşmalarıyla genel kurul devam etmekte. 
 

Editör: Haber Merkezi