WAN - Serhat bölgesinde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle yüzlerce yerleşim yerinin yolu kapanırken, kırsal yerlere ulaşım sağlanamıyor.  

Wan ve ilçelerinde yaşanan kar yağışı nedeniyle 254 yerleşim yerinin yolları kapandı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Miks’te (Bahçesaray) 72, Elbak’ta (Bşakale) 37, Şax’ta (Çatak) 90, Erdîş’te (Erciş) 8, Westan’da (Gevaş) 12 ve Payîzava’da ise 35 olmak üzere toplam 254 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların açılması için çalışmalar devam ediyor. 

Colemêrg ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 365 yerleşim yerinin yolu kapandı. Kar yağışının devam ettiği kentte, kırsal yerlere ulaşım sağlanamıyor. 

Agirî’de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 86 köy yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, Qers’te ise yoğun kar yağışı nedeniyle Zerûşad (Arpaçay) ilçesinde 3, Dîgor'da 10, Qamuşan’da (Sarıkamış) 4 ve Sêlim'de 21 olmak üzere toplam 38 köy yolu kar ve tipiden ulaşıma kapandı. Bedlîs’te de günlerdir etkisini arttırarak sürdüren kar yağışı nedeniyle 82 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Mûş'ta etkili olan kar yağışının ardından 212 köy yolu kapanırken, şuana kadar 98 köy yolu ulaşma açıldı. Erzirom’un birçok ilçesinde de yine kar yağışı nedeniyle birçok mahallenin yolu ulaşıma kapandı. 

Erdexan’da da iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok yerleşim yerine ulaşım sağlanamazken, kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimi geçti. 

(MA )

Editör: Haber Merkezi