MARAŞ - Depremin merkez üssü olan Bazarcix’ta Cengiz Topel Mahallesi’nde 4 gün sonra açılan yaşam koridorunda, hayatta kalmayı başaran 3 kişi kurtarılıyor.

Hava sıcaklığının eksi 8 derece olduğu bir geceyi daha enkaz altında geçiren depremin merkez üssü Mereş’in Bazarcik (Pazarcık) ilçesinde, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların yoğunlaştığı Cengiz Topel Mahallesi’nde, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı İbrahim Kaya Apartmanı’nda, enkaz altından 3 kişinin cenazesine ulaşıldı. Aynı binadan daha önce kendi imkanlarıyla enkazı kaldıran yurttaşlar, 9 kişiyi sağ kurtardı. Arama kurtarma çalışmalarının geç başladığı apartmanda, bu kez insanların cansız bedenleri çıkarıldı. 

YAŞAM KORİDORU AÇILDI 

Bazarcix’in 7’nci caddesi üzerinde bulunan bir binanın enkazı karşısında dondurucu soğukta bir umutla bekleyen Fidan Fıstık, “Güneş ne zaman doğacak?” diye sormuştu. Fidan Fıstık’ın enkazı karşısında durduğu binada, dün ekipler başlattığı arama kurtarma çalışmaları, gece boyu sürdü. Çalışmalar sırasında insan sesine ulaşıldı. Yan binadan koridorun açılmasıyla enkaz altında olan depremzedelerde ilk temas da sağlanmış oldu. Yıkılan binanın birinci katında olan 36 yaşındaki anne Hatice İğde, 9 yaşındaki oğlu Mehmet Naim İğde ve 7 yaşındaki Melih İğde’nin, masa altında kendilerini korudukları öğrenildi. 

TÜNEL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI

İğde ailesiyle temasın sağlanmasıyla 3 ambulans bina önünde bekletiliyor. Açılan koridorla yaralılara ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahalede bulunacak. Ayrıca yaralıların çıkarılması için tünel genişletme çalışmaları devam ediyor. 

8’İNCİ CADDEDE YAŞAM BELİRTİSİ YOK

Cengiz Topel Mahallesi 8’inci caddede daha önce iki kişinin cansız bedenine ulaşılan apartmanda, arama kurtarma çalışmalarına gün boyu devam edildi. Enkaz altında olduğu belirtilen iki kişiye ulaşamayan ekipler, çalışmalara ara verdi. Enkaz altında olanların yakınları, yaşam belirtisinin olmadığını ancak çalışmaların tamamlanarak cenazelerin çıkarılmasını istedi. 

ÇADIR KENTLER KURULUYOR

Merkez üssü olan Bazarcix’in Menderes, İstasyon ve Çamlıtepe mahallelerinde de halk geceyi çadırlarda, barakalarda geçirdi. Ahmet Bozdağ Mahallesi’nde bulunan stadyumda AFAD tarafından çadır kent kurma çalışmaları başlatıldı. Ayrıca Bazarcik ile Mereş yolu üzerinde göl kenarında da çadır kent kurma çalışmaları devam ediyor. 

GEÇ DE OLSA YARDIMLAR BAŞLADI 

Geç de olsa depremzedelere gıda ve çadır yardımı yapılmaya başlandı. Kimi yurttaşlar yardıma ulaşsa da henüz yardıma ulaşamayan çok sayıda depremzede bekleyişini sürdürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum örgütlerinin yürüttüğü dayanışma kampanyası kapsamında da çok sayıda depremzedeye yardım ulaştırıldı. Kendi imkanlarıyla ilçeye gelen çok sayıda yurttaş da araçlarında getirdiği yardımları halka dağıttı. Ayrıca Kızılay’da TIR’larla getirdiği yardımları dağıtmaya başladı. 

MA / Abdurrahman Gök - Azad Altay

Editör: Haber Merkezi