BARTIN- Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasında yaşamını yitiren işçilerin sayısı 25'ye yükseldi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında saat 18.45 sıralarında trafo kaynaklı bir patlama meydana geldi. Yer altında çok sayıda işçinin kaldığı belirtildi.

Koca, sanal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, "Bartın'da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada, şu anki bilgilere göre 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 yaralımız var. Patlamanın yaşandığı yere, il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ile toplam 149 personel görevlendirilmiştir. Acı haberleri azaltmak, tüm Türkiye'ye iyi haberler vermek için elimizden geleni yapacağız. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

25 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Koca ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada ise "Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 25 vatandaşımızı kaybettik. Her birine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bölgeye gelerek maden patlaması hakkında açıklamalarda bulundu. Soylu açıklamasında, "2 ambulans uçak Zonguldak'taki havalimanına inerek sahra hastanesi oluşturuldu. Burada çalışan kardeşimizin sayısı 110. Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardı. Şu ana kadar 21 kardeşimiz intikal etti. 14 kardeşimiz yaşamını yitirdi" dedi.Daha sonra 5 işçinin daha cansız bedeni çıkarıldı.

Maden ocağından çıkan bir işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" diye belirtti.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi