ANKARA - HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, depremde yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı göndererek, “Bu enkazı hep birlikte kaldıracağız” dedi. 

Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kurdistan’da meydana gelen ve 12 bini aşkın kişinin yaşamını yitirmesine neden olan deprem faciasında yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı gönderdi. Ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde Yüksekdağ, yaşamını yitirenler için başsağlığı dileyerek, “Yitirdiğimiz bütün canlarımız için üzüntümüzü paylaşıyoruz, acımız çok büyük. Bütün ailelere, halkımıza başsağlığı diliyorum” dedi. 

‘YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ’

“Yaralarımızı birlikte saracağız” diyen Yüksekdağ, şunları söyledi: “Bu enkaz siyasi bir enkazdır, bu iktidarın yarattığı enkazdır. Bu enkazdan birlikte çıkacağız, birlikte kaldıracağız. Aynı zamanda doğal afetin yol açtığı bir enkazdır. Ne olursa olsun bu enkazı birlikte kaldıracağız. Birlikte yaşanabilir bir hayatı da var edeceğiz. Bu umudu büyütmediğimiz zaman, bütün yaşam damarlarımız kuruyacaktır. Başka bir yolumuz, başka bir çaremiz yok.” 

Editör: Haber Merkezi