Sakarya’nın Sapanca ilçesinde ormanlık bir alanda ayakları kesilmiş halde bulunan yavru köpek haberi henüz güncelliğini korurken hayvanlara yönelik bir şiddet haberi de Adana’dan geldi. Adana Merkez Çukurova ilçesi Adnan Menderes Bulvarı içindeki ormanlık alanda başı kesilmiş siyah bir kedi bulundu. Kediyi farkeden yurttaşlar, görüntüyü sosyal medyada paylaşırken olayla ilgili soruşturma açıldı.

Kapsamı genişletilsin

Sosyal medya kullanıcıları ise hayvanlara yönelik yapılan şiddete karşı #HayvanaSiddetSuctur etiketi altında bir araya geldi. Etiket altında bir araya gelen sosyal medya kullanıcıları, hayvanlara karşı işlenen suçların kapsamının genişletilmesi ve hayvanlara yönelik yasaların yeniden düzenlenmesi için çağrıda bulundu.

Yeryüzü hepimizin

Sosyal medyada büyük etki yaratan olay ile ilgili işlenen suçların artırılmış cezalar ile anayasaya alınması talebi dile getirilirken kullanıcılar, “İnsan değil diye onun canının kıymeti yok mu? Yeryüzünü birlikte paylaşmak, insana verdiğimiz değerin aynısını hayvanlara da vermek zorundayız… Bunu öğrenmek zorundayız… #HayvanaŞiddetSuçtur” paylaşımında bulunarak hayvan haklarına dikkat çekti. Siyasi parti temcilcileri de paylaştıkları twetle tepkilerini dile getirdi.

Bir kişi tutuklandı

Öte yandan Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı, ayakları kesilmiş halde bulunan yavru köpeğin ölümüyle ilgili fail ya da faillerin bulunması için soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında bir kepçe operatörü gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen iş makinesi operatörü İ.M., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen İ.M., TCK’nın 151. maddesi kapsamında tutuklandı.

Valinin açıklamasına tepki

Küçük köpeğin hayatını kaybetmeden önceki fotoğraflarının sosyal medyada hızla yayılması sonrası Sakarya Valiliği de açıklama yaparak, konunun araştırıldığını duyurdu. Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptığı ilk açıklamada “İlk bulgular bir iş makinesinin köpeğin bacaklarını kopardığı yönünde. Çok yönlü araştırılıyor” ifadelerini kullanması tepkilere yol açtı. Ardından Balkanlıoğlu yeni açıklama yaparak “İl jandarma Komutanı’na emir verdim. Adam öldürmüş katil gibi faillerini bulun diye” dedi.
Editör: Haber Merkezi