24 Haziran 2018 seçimine 1 gün Kala Bir oy HDP’ye Bir oy Demirtaş’a

24 Haziran 2018 seçimine 1 gün Kala Bir oy HDP’ye Bir oy Demirtaş’a



 HDP’ Bileşenleriyle birlikte 7 Haziran ve 1 Kasım’da Eş Genel Başkanlar, HDK-DTK Eş Genel Sözcüleri, Bileşen Partilerin Eş Genel Başkanları, sözcüleri, yöneticileri, HD MYK, PM Üyeleri, il, ilçe, belde Eş Başkanları, yöneticileri, üyeleri, Milletvekilleri, Belediye Eş Başkanları, Belediye ve il meclis üyeleri gözaltı, tutuklama, denetim serbestlik, gibi birçok hukuksuzluk zırhına takıldılar. HDP’ye oy vermiş binlerce memuru KHK’yla ihraç ederek uzaklaştırmaya ve susturmaya çalıştılar, Kürt’ler ve Kürtlerin dostları, Demokrasiden, Barış’tan, Özgürlükten, Eşit Yaşamdan, Demokratik Cumhuriyet’ten yana olanlar baskıyla sindirilmeye, ötekileştirilmeye çalışıldı, buna rağmen halklar bugün HDP’ye daha çok sahip çıkmaktalar, alanlar dolup taşıyorsa, halklar milletvekili adaylarının profiline bugün bakmıyorsa, yeterli mi yetersiz mi bunun tartışmasına girmiyorsa bu HDP’ye verilen koşulsuz şartsız desteğin göstergesidir. Yeri ve zamanı geldiğinde halklar ve yöneticiler eleştiri, özeleştiri ve önerilerini sunacaktır. Tüm bileşenlerimiz kazanacağız, başaracağız şiarıyla çalışmaktadır.

Bizde Ötekilerin Gündemi olarak, seçim boyunca HDP’nin çalışmalarını takip ettik. Milletvekili adaylarıyla bire bir görüşerek röportajlar yaptık. Haber ve izlenimlerimizi not ettik. 24 Haziran 2018 seçimlerine dair izlenimlerimizi ve tahminlerimizi olduğu gibi sizlerle paylaşıyoruz.

Diyarbakır’da 12 milletvekilinin 11’i HDP, 1’sini İyi Parti 0’nı de AKP alacaktır.

Urfa’da 14 milletvekilinin en az 7’sini HDP alacaktır. Bürokrat kimliğiyle tanınan HDP 8.sıra milletvekili adayı Yusuf Yetim sürpriz bir çıkışla bu sayıyı 8’e yükseltebilir, Antep’te HDP en az 2 milletvekili alacaktır. HDP 3. Sıra milletvekili adayı Mehmet Karayılan sürpriz bir başarısı bu sayıyı 3’e çıkaracaktır. Erzurum en az 1 milletvekili alır. Kadın iradesiyle, kadın kimliğiyle, heyecanıyla, emeğiyle, duruşuyla Erzurumluların dikkatini çeken 2. Sıra milletvekili adayı emekçi kadın Zeliha Dündar yapacağı bir sürpriz Erzurum’da ki HDP Milletvekili sayısını 2’ye yükseltecektir.

Muş’un 4 Milletvekilinden en az 3’ünü almasına kesin gözüyle bakıyoruz. 1 Milletvekilini de İYİ Parti veya AKP alacaktır.

Bitlis’in 3 Milletvekilinden en az 1 HDP’nin olacaktır. 2. Sıra milletvekili adayının sürpriz bir çıkışı HDP’ye 2. Milletvekilini de kazandırabilir. 1 Milletvekilini SADET, iyi Parti veya AKP alacaktır.

Hakkâri’de 3 milletvekilinin 3’nü HDP alır. Şırnak 4’te 4 yapabilir.

Van’da 8 vekilin 6’sını HDP, 1 Milletvekilini de CHP veya İYİ Parti alır.  AKP ise 1 milletvekili alır.

Hatay’da en az vekil 1 milletvekili çıkarır. 2. Sıra Milletvekili adayı emekçi kadın Hülya Kavuk sürpriz yapabilir ve bu sürpriz Hatay’da HDP milletvekili sayısını 2’ye çıkarır. Mardin’de 6 Milletvekilinin 5’ni HDP alır 1’nide İYİ Parti veya CHP alır. Batman 5 milletvekilinin 4’nü HDP, 1’nide AKP alır. Dersim 2 Milletvekilinden 2’sini çıkabilir, Siirt de 3 milletvekilinin 3’nüde alabilir.

Iğdır’da 2 milletvekilinin 2’sini de HDP alır,  Kars 3 Milletvekilinden 2’sini, Bingöl 3 Milletvekilinden 2’sini alır. HDP Ardahan’da 1, Adıyaman’da 1, Malatya’da 1, Maraş’ta 1, Aydın’da 1, Muğla’da 1, Manisa’da 1, Ankara’da 2 Milletvekili alır.  Edirne’de yılardır siyasetin içinde HDP Milletvekili adayı Yalova Eski İl Eş Başkanı Murat Amil sürpriz yaparak HDP’ye 1 milletvekili kazandırabilir. Bursa 2, Adana ve Mersin en az 2 milletvekili çıkarabilir 3. sıra Milletvekili adaylarının sürpriz yapması durumunda bu sayı 3’e çıkacaktır. İstanbul en az 18 milletvekili çıkaracaktır. Bu sayı sürprizlerle 21’e kadar çıkabilir. HDP İzmir’de en az 4 milletvekili alacaktır. Kocaeli’nde 1. Sıra Milletvekili adayı olan sitemiz yazarı, insan hakları savunucusu KHK’lerle ihraç olan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu birlikte 2 milletvekili çıkarabilir. Elazığ, Eskişehir, Konya, Denizli, Balıkesir, Yalova, Tekirdağ, kayseri, Sinop, Samsun 1 milletvekili çıkarabilir, Antalya 1. Sıra Milletvekili adayı, aynı zamanda sitemizin köşe yazarı olan Kemal Bülbül birlikte 2 milletvekili çıkarabilir. Diğer ilerde ise HDP ve Demirtaş oylarını 7 Haziran ve Kasım seçimlerinin üstüne çıkaracaklardır. Türkiye genelinde HDP’nin milletvekili sayısı 105 olacaktır. 5 de sürpriz milletvekili eklenmesi durumunda bu sayı 110’u bulacaktır.  HDP’nin oy oranı %13 ile %15 bandına, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın oy oranı ise %18 veya %21 bandına çıkabilir. HDP; yapıcılığıyla bu ülkenin halkları arsındaki barış köprüdür. Bekle 24 Haziran; HDP geliyor, Kalıcı Barışla birlikte Demokratik Cumhuriyeti inşa etmeye geliyor. Bir oy HDP’ye Bir oy Demirtaş’a…