BEN Mİ ANLAMIYORUM Ne zaman ki bu ülke NATO'ya entegre edildi, işte o zaman bağımsızlık falan hikaye olarak bize hep bozuk plak gibi döne döne anlatıldı!. Çünkü bu yapılanmanın altında çok derin dehlizler vardı!.

BEN Mİ ANLAMIYORUM
Ne zaman ki bu ülke NATO'ya entegre edildi, işte o zaman bağımsızlık falan hikaye olarak bize hep bozuk plak gibi döne döne anlatıldı!.
Çünkü bu yapılanmanın altında çok derin dehlizler vardı!.Gladyodan tutun, derin devlet yapılanmalarına kadar, hepsi işte bu NATO denilen insan ve ahlak öğütme makinesiyle başladı!.
Bu makinenin ana gövdesi Amerika'dır!.Diğer bileşenler ekonomik ve gelişmişlik durumuna göre rol model figüranlardı!.
İşte bu Amerika, bir zamanlar kendisine
laf söyleyeni alıp dar ağacına gönderecek kadar bağlı olduğumuzu unutup, bu gün bizi tehdit etmekle kalmıyor, bir de itibarsızlaştırma k için elinde geleni yapıyor!.
Onların ne yapmaya çalıştığını anlamayan iki Bakanımız gülerek " orada mal varlığımız yok ki !" diyecek kadar işgal ettikleri makamdan ne kadar uzak olduklarını ve hak etmediklerini gözler önüne serdiler!.
Bunun ne demek olduğunu okuyamayalara makam ikram etmenin sonucu budur!.
Ülke bu yaptırımın en küçük işareti ile bile, ülke ekonomisi allak bullak olmuştur!.
Yarın daha beteri ile yüzleştiğimizde gerisini varın siz hesap edin!.
Ama nedense bizimkiler çok rahat!.
Bu devasa dalgaya karşı sadece yastıkları siper edin çağrısı yapılıyor!..Tıpkı havadaki uçağın denize düşmesi halinde yolculara önerilen " hava yastığı talimatı" gibi!.
Bu tehditlere dik durmanın tek karşılığı, Hukuk ve adalet işleyinde el çekip, kendi mecrasına bırakmaktır!.Suçluluk ve suçsuzluluk kararını adaletin kendisi belirlemelidir!.Aksi halde hep bu tür garabetlerle karşılaşmak onaylı kaderimiz olur!.
Diğer dik duruş ise, ABD'ye ait ne kadar üs ve benzeri yapı varsa içinden söküp atmaktır!.
Bunları yapmadan yok, " yastık altıymış, dolarla iş yapmamakmış.." Bunların hiç biri amacına da ulaşmaz, gittikçede acısını ağır yaşarız!.
Şu iyi bilinmeli ki devletler kin ve ahbap çavuş dili ile yönetilmez!.
Kararlı ve halkının zarar görmeyeceği onurlu ve dik bir duruşla yönetilir!.
Bunun içinde sana sopa sallayana alttan alarak değil, sen de ne kadar malzemesi varsa bir torbaya koyup sopasıyla geldiği yere göndermektir!.
Bunu bir kere yapmak yeter!..
Gerisi Amerika'nın bileceği iştir!.
Elinden geleni ardına koymasın!.



Hasan ŞAHİN