DÜNYAYI YENİDEN OKUMAK Doğal bir dönüşümdür ve tüm canlıların ortak özelliğidir!. Büyüdükçe değişmek ve değiştikçe daha fazlasını istemek!.

DÜNYAYI YENİDEN OKUMAK
Doğal bir dönüşümdür ve tüm canlıların ortak özelliğidir!.Büyüdükçe değişmek ve değiştikçe daha fazlasını istemek!.Bunu, bir bebeğin doğumu ile ölümü arasındaki zaman dilimine yaydığınızda, bu gerçeği daha net görürsünüz!.
Tıpkı Emperyalizm gibi!.Hiç bir ahlaki kuralla ilgisi olmayan bu sömürü canavarının tek amacı daha çok büyümek ve büyüdükçede ahlaka dair ne kadar kural varsa tüketmek!.
Ahlaki kuralları tüketmeyen bir emperyalist düşüncenin yaşama şansı yoktur!.Bunu içinde barındırdığı kapitalist yapılanma üzerinde yapar ve buradan iç büyümesini sağlar!.Burada larvadır!.Kozadan çıkıp ergen hale gelince, içten dışa yönelecektir!.Bu sefer dışarıya yönelecek ve kemirecektir!.İşte buna Emperyalizm diyoruz!.Böyle sıradan ve basit şekilde ele almanın tek nedeni, yıllardır bunu farklı dil ve tespitlerle kimseye anlatamadığımızdandır!.
Bu Emperyalizm çok sağlam hareket eder!.Girdiği ülkelerin güvenliğinden tutun, ekonomisine kadar her şeyi dizayn edecek şekilde bir güzelce kendine bağlar!.
Sonra o ülkede kim iktidara gelmiş, kim gitmiş pek umurunda değildir!.Zaten gelenler biraz mızıkçılık yaparsa , onları göndermek onlar için sıradan bir iştir!.Kafaları bozulunca bu getir, götür işlerini çok güzel yaparlar!.
Geçmişte bize yaptıkları gibi!.
Kısacası siz onlara göbekten bağlı olduğunuz için, sizin fazla şansınız olmamakla birlikte, olabilecek tek şansınız çıkıp, halkınıza karşı samimi olmaktır!.
Eğer gerçekten bu canavardan kurtulmak istiyorsanız o göbek bağına ilk bıçağı kendinizin çekmesidir!.Bir süre kanaması ve sancısı olur ama, daha sağlıklı ve hormonsuz büyüme şansınız vardır!.
Şu an ülkece yaşadıklarımıza bakacak olursak; nereye savrulduğumuzu herkes net şekilde görüyor ama, nedense bir tek görmeyen mevcut iktidardır!.
Hani bari susun, diyeceğim ama o da yok!.Dün hazine Bakanı konuşurken her cümlesi doları yukarı doğru tırmandırdı!.Akabinde Başkan Erdoğan'ın " Yeni müttefikler ararız sözü" işin tuzu biberi oldu!.
Bir ekonomik kaosun böyle atlatılamayacağını bunlara kim, nasıl izah edecek onu da bilmiyorum!.
Sadece meydanlara milliyetçilik söylemleri pompalayarak bu işin olmayacağını hala öğrenemedik!.
Hızlı ve tamiri imkansız bir bilinmeze savruluyoruz!.İş, Amerika'nın isteklerini yerine getirmekten çıkmıştır!.
Geriye kalan tek seçenek, Amerikan üslerini kapatıp, NATO'dan uzaklaşmaktır!.Sonra dönüp kendi iç barışını sağlayarak halkıyla kucaklaşmaktır!.
Evet, bunların kısa sancıları olabilir ama, unutmayın ki uzun vadede ülkece hepimiz kazançlı çıkarız!.
Bu yapılır mı?
Onu da sizlerin takdirine bırakıyorum!.