NE BEKLİYORDUNUZ Üniversite ve liselere yerleştirme sınavı sonuçları açıklandı. .

NE BEKLİYORDUNUZ

Üniversite ve liselere yerleştirme sınavı sonuçları açıklandı..Tabloya baktığınızda ortaya çıkan durum, vahim ötesi!.Kırk matematik sorusundan doğru yanıtlanan sadece üç!..Fizik ve kimyaya baktığınızda hemen hemen doğru yanıt yok gibi!.
Üzüldünüz mü?!
Bence hayır, hiç üzülmeyin!.Hepimizin istediği bu değil mi?.Israrla İmam-Hatip dayatan ve bunu bilimin kapısına ilk adımmış gibi, neredeyse zorunlu kılan bir algıdan bize kalacak sonuçlar bunlardır!.Dahası, hala kitap okumanın yasak olduğu bir devirde kimden ne bekliyordunuz?.
Devlet okullarında verilen eğitimin kalitesi belli!.Öyle görünüyor ki, burayla yetinmeyen insanların yığınla para vererek çocuklarına aldırdıkları özel ders ve dersane gerçeğininde duvara tosladığıdır!..Öyle ya, bunun için gidip o kadar strese girmeye ve para dökmeye gerek yokmuş!..Ev de oturup çalışsalar belki daha fazlasını yapacaklardır!.
Hal böyle olunca dünyada ki eğitim sıralamasına giremezsin!.Çünkü üniversiteyi bitirip diploma alanlar bile, kendi alanları ile ilgili soruları çözmekten aciz!.
Peki ne anladık bu işte?
Demek ki, üniversitelerin de boşmuş!.
İşte bu boşluktan bir türlü sıyrılıp çıkamayan eğitim sisteminin bize faturası, hala arabanızı üretememektir, sanayiyi geliştirememektir ve dahası sorunlarını çözememektir!.İçi boşaltılan bir eğitim sisteminde dahasını beklemek saflıktır!.Bu saflığımızın acı sonuçları ile karşı karşıyız!.Analitik düşünceye adeta gem vurulmuş durumda!.Geriye lafazan papağanlar üreten ve bilime hurafe gibi bakan bir nesil yetiştiriliyor ve bu nesilden hiç bir zaman dünya standartlarını yakalama şansınız yoktur!.Genç nüfus oranıyla övünen bir ülkenin, gençlerini düşürdüğü bu çıkmazdan nasıl kurtaracağını merak ediyorum doğrusu!.Bu ileride önü alınamaz sonuçlar doğurur!.Elinde üniversite diploması ama, yaşama ve bilime dair hiç ilgisi, bilgisi olmayan bir diplomalı!.Bunun sonucu genç işsizler ordusudur ve kontrolünü kaybettiğinde nasıl sosyal bir travmaya yol açabileceklerini tahmin etmek için kâhin olmaya gerek yok!.
Tıpkı seçimden önce " seçimi kazanırsak, dolar dördün altına düşer ve zam yapmayacağız" diyen iktidar ve muhalefet gibi!.
Bu konu ile ne alaka?" demeyin sakın!.Çok alaka var, hem de bire bir alakalı!.Kırk matematik sorusundan üçüne ancak yanıt verebiliyorsan, on beş yıldır aynı laflarla seni yönetenlere yine kanarsın ve şimdi " dörde düşüreceğim " dediği doları tepene çıkmış görürsün!.
Zamlar mı?
Hele durun bu daha " le,le" si!..Siz asıl " lo, lo" yu bekleyin!..Bekleyin ki, bir daha ki seçime daha sağlıklı düşünerek girelim ve mevcutları artık ebedi iktidara taşıyalım!.
Çarpım tablosunu bilmeyen bir toplumdan fazlasını beklemek haksızlık olur!.