SİZ BAYRAM EDERKEN İbrahimin elinden oğlunu alıp kesmekten kurtaran Tanrı, onu kurtarmakla kalmadı, bir de jest yaptı, kesip fakir fukaraya dağıtsın diye bir koç gönderdi!. Gönderilen koçtu ama, bundan keçi, dana, deve ve öküzde nasibini aldı!.

SİZ BAYRAM EDERKEN
İbrahimin elinden oğlunu alıp kesmekten kurtaran Tanrı, onu kurtarmakla kalmadı, bir de jest yaptı, kesip fakir fukaraya dağıtsın diye bir koç gönderdi!.Gönderilen koçtu ama, bundan keçi, dana, deve ve öküzde nasibini aldı!.Bu işte en karlı çıkanı domuzdu!.Ona haram etiketi vurulunca böylesi bir katliamdan canını kurtaran ilk şanslı oldu ve şimdi haramın keyfini çıkarıyor!.
Bu bayram köydeydim!.Daha şafak atmadan derin uykumdan bir keçinin acı çığlıklarıyla uyandım!.Belliki yan komşu keçinin boğazına bıçağı dayamıştı..Sonra ses, boğuk bir kan hışırtısıyla sustu!.Yarı uyku sersemliğiyle pantolonumu giymeye çalışırken ani bir acıyla irkildim ve baktım ki bir akrep!.Beni istediği yerden vurmuştu!.
Artık yeniden yatağa uzanma şansım kalmadı ve evde ki herkes olayın vehametine uyandı!.
Gün yavaş yavaş ışırken tüm köyü, boynunda ki bıçağa isyan eden hayvanların acı çığlığı ile baş başa bırakmıştık!.Sonra sesler kesildi ve bu sefer bıçak balta şakırtıları!.
Akrep vurmuş yanıyorum!.İnat bu ya, doktora da gitmiyorum!.
Derken etler dağıtılıyor ve köyü bu sefer çeşitli yöntemlerle pişirilmiş et kokuları sarıyor!.Misafirler geliyor!.Tek ikram et kavurma!.Etçil olan ben, nedense ağzına gem vurulmuş canavar gibi sadece izliyorum ve yiyemiyorum!.
Bir ara televizyonun bulunduğu odaya geçiyorum!.İki cümlelik umursamaz bir haber geçiyor "Tunceli'nin bazı köylerinde orman yangınına güvenlik nedeni ile müdahale edilemiyor!"
Müdahale etmedikleri bu yangın günlerdir devam ediyor!.
Siz, biz, onlar!..
Bayram diyerek karnımızı tıka basa etle doldurup, onu, bunu şapur şupur öperken, orada kuş yandı, kurt yandı, börtü böcek ve dağ keçileri yandı!.Dahası tüm umudu kanatları olan kelebekler yandı!.
Şimdiye kadar bunu yazmaktan geciken beni
ancak bir akrep imana getirdi!.Hem de bu gece ikinci kez sokarak!.
Evet, siz bayram ederken, dağ, taş, kuş,börtü, böcek, ağaç yanıyordu ve siz şu an yediklerinizi sindirmekle meşgulsünüz!.