CEZAEVLERİ Oraya yolu düşenlerden biriyim! Tutuklanma kararı verilmiştir ve cezaevi yolculuğunuz başlar! İlk teslimatta kapıda ayakkabınıza kadar aranır ve C-RAY cihazından geçersiniz! Bitti mi? Hayır! Sanırım baş gardiyan odasıdır ve orada da çıplak aramaya zorlanırsınız ki donunuza kadar her şey gözden geçirilir! Sonra kayıt işlemleri ve koğuş kapısına getirilirsiniz, kapı açılmadan bir daha üst araması ve bütün demirlerin çıkardığı o ağır sesle kapı açılır ve siz artık içerdesiniz! İçeridekiler yeni gelene şöyle bir yüz taraması yaparlar, ne de olsa dışarıdan gelmiştir ve o yüz de az da olsa bir dışarı havası ararlar! Kaldığım süre içerisinde revir ve berber gereksinimi için her çıktığımız da ve döndüğümüzde bu üst aramaları rütun devam ederdi! Yapanların bir suçu yok, talimattır ve öyle gerekmektedir! Yine kaldığım sürede on kişilik koğuş genelde yirmi yedi kişiydi ve bu sayı bir iki kez kısa süreliğine yirmi ve altına düştü! İşte bu kalabalık sayıya bir tek banyo düşüyordu! Şanslıydık iki de tuvaletimiz vardı! Sık sık genel aramalar jandarma ve infaz koruma memurlarınca yapılır ve sabah akşam tekmil alınırdı! Yani kısacası dışarı ile bağı olan görevlilerle yakın mesafedeydiniz! Çünkü o daracık havalandırma alanında başka şansınız yok! Bunları ne diye yazdım? Şu an tehlike boyutları çıldırmış ve insandan insana bulaşan bir bela var! Tüm şu yazdıklarım göz önünde bulundurulduğunda cezaevlerinin nasıl bir risk taşıdığını neden görmüyoruz? Hiç ayrım yapmayan bu illete karşı biz ayrım yaparak neye direnmeye çalışıyoruz! Zaten bu virüs insan denilen bilinmezin hırs ve doymazlığına bir tokat değil midir? Bakın! Tedbir alınıp gerekli önlemler alınmazsa en büyük felaket cezaevlerinde olur! Ya oradan dışarı ile temaslı tüm görevlileri çekip, oradaki tutuklu ve hükümlüleri kendi kaderlerine bırakacaksınız, ya da ayırım gözetmeksizin hepsini salıvereceksiniz! Bu işin ne şakası, ne de başka yolu var!. .

 

CEZAEVLERİ
Oraya yolu düşenlerden biriyim!
Tutuklanma kararı verilmiştir ve cezaevi yolculuğunuz başlar!
İlk teslimatta kapıda ayakkabınıza kadar aranır ve C-RAY cihazından geçersiniz!
Bitti mi?
Hayır!
Sanırım baş gardiyan odasıdır ve orada da çıplak aramaya zorlanırsınız ki donunuza kadar her şey gözden geçirilir!
Sonra kayıt işlemleri ve koğuş kapısına getirilirsiniz, kapı açılmadan bir daha üst araması ve bütün demirlerin çıkardığı o ağır sesle kapı açılır ve siz artık içerdesiniz!
İçeridekiler yeni gelene şöyle bir yüz taraması yaparlar, ne de olsa dışarıdan gelmiştir ve o yüz de az da olsa bir dışarı havası ararlar!
Kaldığım süre içerisinde revir ve berber gereksinimi için her çıktığımız da ve döndüğümüzde bu üst aramaları rütun devam ederdi!
Yapanların bir suçu yok, talimattır ve öyle gerekmektedir!
Yine kaldığım sürede on kişilik koğuş genelde yirmi yedi kişiydi ve bu sayı bir iki kez kısa süreliğine yirmi ve altına düştü!
İşte bu kalabalık sayıya bir tek banyo düşüyordu! Şanslıydık iki de tuvaletimiz vardı!
Sık sık genel aramalar jandarma ve infaz koruma memurlarınca yapılır ve sabah akşam tekmil alınırdı! Yani kısacası dışarı ile bağı olan görevlilerle yakın mesafedeydiniz! Çünkü o daracık havalandırma alanında başka şansınız yok!
Bunları ne diye yazdım?
Şu an tehlike boyutları çıldırmış ve insandan insana bulaşan bir bela var!
Tüm şu yazdıklarım göz önünde bulundurulduğunda cezaevlerinin nasıl bir risk taşıdığını neden görmüyoruz?
Hiç ayrım yapmayan bu illete karşı biz ayrım yaparak neye direnmeye çalışıyoruz!
Zaten bu virüs insan denilen bilinmezin hırs ve doymazlığına bir tokat değil midir?
Bakın!
Tedbir alınıp gerekli önlemler alınmazsa en büyük felaket cezaevlerinde olur!
Ya oradan dışarı ile temaslı tüm görevlileri çekip, oradaki tutuklu ve hükümlüleri kendi kaderlerine bırakacaksınız, ya da ayırım gözetmeksizin hepsini salıvereceksiniz!
Bu işin ne şakası, ne de başka yolu var!