DİNLEYİN Bir yozlaşmanın temel unsurları varsa, bir yozlaşmadan uzak durmanın da temel unsurları vardır!. Burada değinmek istediğim konu “Alevilik!.

DİNLEYİN
Bir yozlaşmanın temel unsurları varsa, bir yozlaşmadan uzak durmanın da temel unsurları vardır!.
Burada değinmek istediğim konu “Alevilik!.”
Özellikle Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte kapatılan “Tekke ve Zaviyeler Kanunu” ile içinin boşaltılması süreci başlatılmış oldu!.Sünni inanç bundan etkilenmedi ve faaliyetlerini Cami cemaatleri üzerinden ve hiç kimsenin dokunmaya cesaret edemediği tarikat ve benzeri yapılanmalarla rahatlıkla sürdürdü!.Aleviler ise tamamen kenara çekildi ve kendisine ait olanı unutmakla kalmadı, kendisini Alevi temsilcisi, ya da dedesi olarak tanıtıp öne çıkanların mevcut sistemle ilişkilenmesi Aleviliğin içini iyice boşalttı ve şu anki Alevilik artık bir kavramdan öteye hiç bir şey ifade etmiyor!.
Özellikle son iki yıldır Alevilik adına bir sürü türedi dernek ortaya çıktı!.
Bu dernekleri kuranların tek gayesi, kendilerini mevcut iktidar baskısından gizlemekten öteye bir amaç taşımamaktadır!. Hani işte bakın “Suya, sabuna dokunmuyorum” gibi bir şey!.
Bakıyorum her gün “Lokma” törenleri!.Et, bulgur dağıtmaktan başka faaliyetlerini gören varsa söylesin!.
Oysa bu derneklerde kültürel faaliyetlerin olması gerekmez mi?
Hayır!.
Varsa yoksa lokma ve sistem ağzına bürünmüş üç beş lafazan!.
Tüm bunlar Aleviliğin kalan son izlerine de rahmet okumaktan öteye bir anlam taşımamaktadır!.
Özellikle 12 Eylül cuntasından sonra Alevilik batakhane kültürüne peşkeş çekildi ve bu gün Türkü bar” adı altında işletilen içkili mekanlarda çalışanların tamamına yakını Alevilerdir!.
Son yıllarda en çok boşanma Aleviler arasında yaşanmaktadır!.Ki, bariz bir hata olmadığı sürece Alevilikte kadın kutsaldır ve boşamanın karşılığı düşkünlüktür!..
Son yıllarda Alevilik adına çıkan türedilerin ortalıkta boy göstermesi hayıra alamet değildir!.
Hala Cemevlerine statü vermeyen devlet anlayışı ile bu türedilerin anlayışı aynıdır ve bunu böyle bilin!.
Ötesi, berisi yoktur!.